Meniu

Nimes Olympique – Paris Saint-Germain


Se refac internaționalii lui PSG în timp pentru o nouă execuție?

Campioana Franței și-a recalibrat ritmul după o vară complicată, trăită între eșecul din finala Ligii Campionilor și infectările vedetelor pariziene cu Covid. PSG caută acum al cincilea succes consecutiv în campionat, iar soarta lui Nimes pare să depindă de felul în care se refac trupeții lui Tuchel după meciurile naționalelor.

2020 este un an dificil pentru toți dintre noi, dar situația din interiorul vestiarului parizian a fost chiar mai delicat de administrat decât a celorlalte echipe de pe continent. Totuși, campioana Franței a reușit să își revină în timp util pentru debutul Ligii Campionilor, acolo unde marți o vor înfrunta pe Manchester United. Meciul cu Nimes devine astfel o ocazie bună pentru finisarea ultimelor detalii înaintea importantei confruntări cu “diavolii”.

Nimes are un buget de 16 ori mai mic

Pentru echipa din orașul de pe coasta Mediteranei orice meci în Ligue 1 este o sărbătoare, cu atât mai mult unul contra superstarurilor lui PSG. Revenită în 2019 pe prima scenă, după aproape 20 de ani de rătăcire prin diviziile inferioare, Nimes a fost aproape de retrogradare în chiar primul sezon.

În actuala stagiune, Olympique are același obiectiv, salvarea de la retrogradare, bugetul său fiind relevant în acest sens: 40 de milioane de euro, adică penultimul din Ligue 1. Ca o comparație, PSG are în acest an 640 de milioane de euro de cheltuit, adică de 16 ori mai mult decât adversara de vineri.

Tocmai de aceea, partida pare a fi la discreția campioanei, însă există două elemente ce trebuie luate în calcul. Primul ar fi meciul de marți cu Manchester. Al doilea, deplasările lungi pe care Neymar, Paredes sau Marquinios trebuie să le efectueze pentru revenirea la Paris după meciurile naționalei.

Chiar și așa, campioana are un lot consistent, care ar trebui să îl ajute pe Tomas Tuchel să găsească soluții indiferent de conjunctură, astfel că ne bazăm pe un succes facil al celor de la PSG.

KEY POINTS:

  • Nimes are un singur succes în ultimele cinci etape din Franța (1-0 la Montpellier) și două înfrângeri
  • Gazdele au cinci eșecuri în cele mai recente nouă jocuri disputate în Ligue 1 pe teren propriu
  • PSG a câștigat ultimele trei dueluri din campionat, de la revenirea lui Nimes în prima ligă (3-0 în ambele întâlniri de la Paris și 4-2 în deplasare)
  • Trupa din capitala Franței a condus la pauză în precedentele trei jocuri, dar și în ultimele trei dueluri cu Nimes
  • În ultimele zece partide jucate în deplasare în Ligue 1, PSG are opt victorii, un egal și o înfrângere, golaverajul fiind de 26-9 (cinci meciuri s-au terminat GG3+ și șapte 3+)
  • Campioana Franței are patru succese la rând, după startul ratat din cauza crizei Covid (golaveraj 12-1 în acest interval)