Meniu

Wolves vs Man. City

Pep Guardiola și stelara sa echipă își fac debutul în noua ediție a Premier League împotriva adversarului pe care, posibil, și-l doreau cel mai puțin. Asta pentru că Wolves reprezintă o provocare pentru absolut orice echipă din Anglia grație combinației de viteză, tehnică și multă alergătură pe care o etalează constant.

De Bruyne, Sterling și ceilalți fotbaliști veritabili pe care City i-a colecționat în propriul lot au fost scutiți de prima etapă datorită sfertului de finală al Ligii Campionilor disputat în august. Fără meciuri în picioare, băieții lui Guardiola își vor măsura forțele în primul meci al sezonului tocmai pe Molineaux, acolo unde sezonul trecut au pierdut cu 3-2 în etapa programată de Boxing Day.

Înfrângerea cu pricina completa o dublă victorie a “lupilor”, pentru că aceștia reușiseră să răpună Manchester City și în tur, pe Ettihad, cu 2-0. O performanță istorică pentru Wolverhampton, care a devenit abia a doua echipă care reușește să-l bată pe Guardiola, după ce Antonio Conte și a sa Chelsea bifaseră o ispravă similară în sezonul 2016/17. Iar aici includem și aventurile catalanului pe băncile Barcelonei și a lui Bayern Munchen.

În prima rundă a Premier League, gazdele de luni au trecut cu 2-0 de United în deplasarea de la Sheffield și continuă să arate precum o trupă de cupe europene a Angliei. În plus, echipa lui Nuno Spirito Santo a reușit să-și păstreze toți jucătorii importanți din ofensivă, departament unde l-a adus contra a 40 de milioane de euro pe Fabio Silva, noua senzație de 18 ani a fotbalului portughez. Practic, un upgrade al echipei care anul trecut o punea la colț pe City în ambele confruntări din campionat.

  • Wolverhampton a fost învinsă o singură dată în ultimele cinci meciuri oficiale disputate contra lui City, în ianuarie 2019
  • City a strâns patru înfrângeri în ultimele șapte meciuri oficiale disputate în deplasare
  • Ultima victorie a “cetățenilor” pe terenul lui Wolves a fost obținută acum mai bine de 8 ani, în aprilie 2012!
  • Tips: 1x - cota 2,65