Meniu

Chelsea vs Liverpool

Primul mare meci al acestui sezon de Premier League se va disputa duminică, pe Stamford Bridge, acolo unde Chelsea și Liverpool vor oferi aproape sigur o nouă mostră de fotbal spectacol. Cotate cu a doua și a treia șansă la câștigarea cele mai populare competiții interne de fotbal, cele două rivale s-au încălzit pentru show într-o primă etapă cu artificii.

Liverpool este campioană en titre, dar asta nu i-a împiedicat pe bookmakeri să-i pună în spatele lui Manchester City în privința șanselor la titlu. Însă chiar și așa, “cormoranii” continuă să facă ce au tot învățat de când Jurgen Klopp a ajuns pe Anfield, adică să marcheze. În prima rundă, Leeds a reușit să străpungă greu penetrabila apărare a lui Liverpool de trei ori și tot nu a fost de ajuns pentru a se bucura măcar de un egal, pentru că Mo Salah, de trei ori, și Van Dijk au asigurat un debut fericit pentru echipa lor.

De partea cealaltă, Chelsea nu a avut emoții în deplasarea de la Brighton (1-3). Cu un joc economicos, echipa lui Lampard arată că are nevoie de timp să integreze noile achiziții și să creeze acea omogenitate absolut imperativă pentru obținerea marilor performanțe. Cu o serie de jucători accidentați (Ziyech, Gilmour și, posibil, Jorginho, Thiago Silva și Chilwell), londonezii speră că Werner și Havertz vor arăta de ce s-a plătit pe ei peste 130 de milioane de lire în această vară.

Concluzia e că în lipsa unui ritm competițional și cu formulele de bază încă în căutare, Chelsea și Liverpool vor abandona, probabil, ideea de joc defensiv în favoarea lui “fie ce-o fi”. Iar asta nu poate decât să ne bucure. Ca microbiști, dar și ca pariori.

  • Liverpool a marcat minimum un gol în ultimele opt meciuri oficiale (2,5 goluri marcate / meci), interval în care și-a pierdut reputația de super-apărare din cauza celor 12 goluri încasate
  • Ultima partidă între Chlesea și Liverpool a fost un veritabil spectacol, un 5-3 cu câte patru reușite pe repriză
  • Ultimul meci de Premier League în care Chelsea nu a marcat acasă s-a jucat în februarie. De atunci, londonezii au disputat șase partide și au înscris de 14 ori