Meniu

14 Mai, la 22:00. Ține City poarta închisă la Newcastle?

Manchester City a reușit să câștige titlul la mijlocul acestei săptămâni, dar performanța s-a datorat înfrângerii rivalei United cu Leicester. În acest context, meciurile rămase de disputat în actualul sezon nu mai au aceeași miză pentru ‘cetățeni’, dar dată fiind finala Ligii Campionilor care este programată în două săptămâni, e de așteptat ca City să trateze cu seriozitate partide precum cea cu Newcastle.

Zarurile au fost aruncate marți în Premier League, atunci când Ole Gunnar Solskjaer a ales să alinieze rezervele la startul meciului cu Leicester. Norvegianul nu a vrut să riște într-o perioadă în care echipa sa a avut programate 3 meciuri în 6 zile și a rotat jucătorii. Cum era de așteptat, Leicester, o echipă motivată de perspectiva unei participări în Liga Campionilor, nu avea cum să rateze o astfel de ocazie, a câștigat cu 2-1 și a trimis din nou titlul în curtea lui City.

Cu gândul la Istanbul

Astfel, s-a ajuns ca echipa lui Guardiola să câștige al 5-lea titlu din ultimii 10 ani fără să fie nevoie să mai joace, dar lucrurile erau deja evidente. Cu un avans de 10 puncte față de United și cu 3 etape rămase de disputat, City nu mai avea cum să piardă, mai ales că printre adversari cu care mai avea de jucat se numărau Newcastle sau Brighton.

Mai ales contra acestora, ‘cetățenii’ nu au avut mari probleme în acest sezon. În 18 meciuri cu echipe clasate în a doua jumătate a clasamentului, adică de la locul 11 în jos, City a câștigat de 17 ori și a mai făcut un egal. În plus, în deplasările la echipele clasate de la locul 13 în jos, campioana Angliei nici măcar nu a primit gol. Faptul că peste două săptămâni De Bruyne și ai lui au de disputat finala Ligii Campionilor cu Chelsea îi va ține cu siguranță în priză pe aceștia, iar Newcastle poate reprezenta un bun test.

Newcastle joacă pentru palmares

Nici Newcastle nu mai are prea multă motivație în acest final de sezon. Salvarea de la retrogradare era previzibilă și s-a parafat săptămâna trecută, odată cu înfrângerea lui Fulham în meciul cu Burnley. Acum, ‘coțofenele’ sunt clasate pe locul 16 și face parte dintr-un grup compact de echipe care, între locurile 13 și 17 sunt așezate într-un interval de 4 puncte.

În ultimele meciuri, trupa lui Steve Bruce a obținut câteva remarcabile, inclusiv în fața unor participante în viitoarea ediție a cupelor europene. Vorbim aici de victoria de pe terenul lui Leicester, din etapa trecută (4-2), dar și de succesul obținut acasă contra lui West Ham (3-2).

E greu de crezut că Newcastle poate să aibă o evoluție similară și contra lui City, care se pregătește deja pentru finala Ligii. Apărarea condusă de Ruben Dias, un candidat la titlul de jucătorul anului, a cedat rar și este o șansă bună să vedem o nouă evoluție de excepție și acum. Asta s-ar traduce într-un meci fără goluri de ambele părți, deci un NGG, care cu o cotă de 1.80 este extrem de interesant.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele 7 meciuri din deplasare jucate în toate competițiile, City a bifat pariul NGG de 6 ori;
  • În acest sezon, echipa lui Guardiola este obișnuită să țină poarta închisă atunci când întâlnește echipe din subsol. Contra adversarelor clasate de la locul 13 în jos, acest lucru s-a întâmplat în 12 din 14 cazuri;
  • În deplasările la echipele clasate de la locul 13 în jos, City nici măcar nu a primit gol. În cele 6 victorii din tot atâtea meciuri, campioana a acumulat un golaveraj de 14-0;
  • Trupa din Manchester are cea mai bună defensivă din Premier League în meciurile din deplasare, acolo unde a primit doar 9 goluri în 17 partide;
  • Ultimele 3 confruntări directe s-au terminat cu victorii fără gol primit ale lui City, perioadă în care golaverajul este de 9-0.