Meniu

Napoli – AC Milan

ÎI VA SPERIA IBRAHOMOVIC PE NAPOLETANI?

AC Milan are o nouă deplasare grea, dar forma îi permite să spere că își va păstra supremația și după vizita pe San Paolo. Napoli are un sezon mai bun ca cel trecut, dar încă are probleme în apărare, motiv pentru care se anunță un meci spectaculos duminică, sub Vezuviu.

A fost un moment în prima parte a acestui sezon când părea că AC Milan nu mai poate fi oprită de nimeni, mai ales că și atunci când juca mai slab, echipa lui Stefano Pioli câștiga. Cu talismanul Zlatan Ibrahimovic mai mereu în centrul atenției, în special datorită golurilor pe care le marchează, ceilalți jucători din jurul suedezului au prins curaj și au liniștea necesară unor evoluții bune.

Milan a început să obosească

Fără titlu din 2011, atunci când în atac strălucea același suedez capricios, dar extrem de bun, rossonerii s-au metamorfozat în 2020 și au reușit să își recapete ușor-ușor faima de mare forță a Italiei. Fără înfrângere în campionat din martie, Milan a început în trombă acest sezon.

Patru victorii din tot atâtea meciuri, una dintre ele în derby-ul cu Inter Milano, au catapultat echipa lui Ibrahmovic pe primul loc. Între timp, “diavolii” au început să și pășească greșit, mai ales în meciurile de pe teren propriu. Pe San Siro, roș-negrii au doar o victorie în ultimele patru meciuri, cu Sparta Praga în Europa League (3-0), pe lângă cele două egaluri, 3-3 cu AS Roma și 2-2 cu Verona, și înfrângerea cu Lille (0-3).

Napoli a uitat coșmarul de anul trecut

Pentru gazdele de duminică, acest start de sezon este cu siguranță o veste bună, mai ales dacă ne amintim de deznodământul stagiunii precedente. Locul 7 obținut nu i-ar fi permis nici măcar calificarea în cupele europene, doar că venirea lui Gennaro Gattuso a resuscitat parțial echipa napoletană și astfel a reușit să câștige Cupa Italiei.

În această toamnă, gazdele de duminică au câștigat cinci partide și au pierdut două. Una dintre ele la “masa verde” cu Juventus, iar pe a doua acasă, cu Sassuolo (0-2). În celelalte două meciuri pe propriul teren, Napoli a marcat zece goluri: 6-0 cu Genoa și un excelent 4-1 cu Atalanta!

În privința confruntării cu AC Milan, ne așteptăm la un meci în care golurile să vină din ambele părți, mai ales că ambele defensive au arătat vulnerabilități în acest sezon. Cum ofensivele combatantelor sunt destul de în formă, GG3+ pare un pariu cu un grad de siguranță foarte mare.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci partide directe disputate la Napoli și zece din precedentele 11 s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare. Cele mai recente patru au fost GG3+ (și nouă din cele zece)
  • Napoli a marcat în cinci din cele șase meciuri pe care le-a disputat în acest sezon de Serie A și are un total de 15 reușite, adică 2,5 pe meci
  • Opt din ultimele nouă jocuri pe care Napoli le-a disputat acasă în sezonul trecut s-au terminat GG3+. Golaverajul în acest interval e de 20-11, adică o medie de 3,45 goluri pe meci
  • AC Milan a marcat de cel puțin două ori în fiecare din cele șapte jocuri pe care le-a avut programate în acest sezon de campionat și are un total de 16 goluri
  • Milanezii au înscris în toate cele 13 deplasări efectuate în 2020 în Serie A și a contabilizat 29 de reușite în total pe parcursul acestei perioade