Meniu

13 Februarie. Napoli o surprinde iar pe Juve și învinge la zero.

POATE NAPOLI SĂ FACĂ FAȚĂ FURTUNII CARE SE ABATE DE LA TORINO?

Napoli joacă diseară cel mai așteptat meci al sezonului, cel contra campioanei și rivalei Juventus. Torinezii și-au revenit în 2021 și par a fi pe drumul cel bun, dar în fruntea Serie A stau tot vecinele din Milano, Inter și AC.

Instalarea lui Andrea Pirlo a decalibrat serios mecanismul “Bătrânei Doamne”, care în ultimii 10 ani s-a obișnuit să subordoneze în permanență adversarele din Italia. Totuși, în ultima vreme lucrurile s-au așezat, iar forcingul de final poate fi decisiv pentru Cristiano Ronaldo și colegii lui.

Meciul tur nu s-a disputat încă

În acest moment, Juventus se află pe locul 3 în campionat, la 7 puncte în spatele liderului AC Milan și la 5 de Inter Milano, principalele sale contracandidate în lupta pentru titlu. De partea cealaltă, Napoli este pe poziția a 6-a, la egalitate de puncte cu Atalanta și la 3 lungimi de cuplul AS Roma – Lazio. Ce le leagă pe cele două adversare este situația de a avea un meci în minus față de contracandidate, iar acest lucru are și o explicație clară.

Înaintea meciului din tur, în lotul lui Napoli au fost descoperite două cazuri de Covid, iar echipa lui Gennaro Gattuso a renunțat să mai facă deplasarea la Torino. Totuși, acest gest nu a fost făcut cu acceptul federației, astfel că azzurri au pierdut inițial partida la “masa verde” cu 0-3 și au și fost “amendați” cu un punct extra. Între timp însă, pedeapsa a căzut la apel, iar Napoli a fost reinstituită în drepturi, astfel că meciul din tur urmează să se desfășoare.

Juve distruge granzii, Napoli se scufundă

Actualul sezon părea să fie unul de nivel înalt făcut de Napoli, dar se dovedește a fi o poveste mai complicată decât și-ar dori fanii azzurrilor în mod normal. Dacă în primele 4 etape a obținut maximum de puncte, perla coroanei fiind acel 4-1 cu Atalanta, elanul băieților lui Gattuso s-a mai domolit. Iar ultimele etape sunt elocvente, cu Napoli înregistrând două înfrângeri în deplasare: 1-2 la Genoa și 1-3 la Verona. În plus, gazdele de sâmbătă au fost eliminate și din sferturile Cupei Italiei, acolo unde Atalanta s-a impus cu 3-1 la retur, după ce în tur totul se terminase nedecis, 0-0.

În același timp, fotbaliștii lui Juventus se pregătesc asiduu pentru a obține acel trofeu al Ligii Camponilor care le lipsește de prea multă vreme. După ce au pierdut în urmă cu două săptămâni contra lui Inter (0-2), torinezii și-au luat revanșa în fața echipei lui Antonio Conte, dar în Cupa Italiei. După victoria obținută în manșa de pe San Siro grație golurilor lui Cristiano Ronaldo (2-1), la retur Juve a închis jocul și s-a calificat în semifinale. În campionat, a reușit s-o învingă pe AC Milan tot pe Meazza, astfel că avertismentul pentru cele două formații din fața sa este clar.

Pentru că și Napoli are pentru ce juca, dar mai ales pentru că-i priesc meciurile cu Juventus, ne așteptăm să vedem un joc cu goluri de ambele părți, iar cota este una excelentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 dueluri directe din campionat s-au terminat cu pariul GG câștigător, golaverajul în această perioadă fiind 10-7 pentru Juventus;
  • 5 din ultimele 6 confruntări directe din Serie A desfășurate la Napoli s-au sfârșit cu ambele formații printre marcatoare;
  • 3 din cele 5 jocuri pe care gazdele le-au disputat pe terenul propriu în actualul sezon de campionat contra echipelor din prima jumătate a clasamentului s-au terminat GG;
  • 6 din precedentele 8 jocuri pe care Napoli le-a disputat în Serie A s-au sfârșit cu ambele formații printre marcatoare;
  • 7 din cele 10 deplasări din Serie A efectuate de Juventus până în prezent s-au soldat cu pariul GG câștigător.

CORNERE (medie pe meci):

  • Juventus – 10,05 (6,1 pentru / 3,95 contra)
  • Napoli – 9,95 (6,55 pentru / 3,4 contra)

CARTONAȘE (medie pe meci):

  • Juventus – 5,05 (2,6 primite / 2,45 adversarele)
  • Napoli – 5,15 (1,95 primite / 3,2 adversarele)