Meniu

24 Februarie. Gladbach nu înscrie acasă după aproape 18 luni!

REUȘEȘTE GLADBACH SĂ MARCHEZE ȘI CU CITY?

Manchester City este cea mai fierbinte echipă a Europei și, pe bună dreptate, orice adversar programat să înfrunte echipa lui Pep Guardiola tremură. Borussia Monchengladbach este la rând, dar nemții formează o echipă imprevizibilă și care se descurcă excelent aproape de fiecare dată când întâlnesc un adversar de calibru.

Este greu să scrii în fiecare săptămână despre Manchester City, pentru că seria incredibilă reușită de vicecampioana Angliei te obligă să epuizezi toate superlativele. Totuși, orice asemenea perioadă are și un sfârșit, iar oboseala psihică s-ar putea să-i lovească oricând pe jucătorii de milioane antrenați de Pep Guardiola.

Apărarea face minuni acasă

Poate fi o surpriză pentru cei care nu au urmărit atent rezultatele lui City, dar sezonul a început oarecum șovăielnic pentru Sterling și colegii lui. Jocul nu părea să se lege la nivelul aspirațiilor pricinosului Guardiola, iar rezultate precum 1-1 cu Leeds, 1-1 cu West Ham sau 2-5 acasă cu Leicester erau în mod clar sub standardul impus de antrenorul catalan.

Principalul aspect care nu mergea era apărarea, lucru relevat și de cele 5 goluri luate în fața lui Vardy și a colegilor lui. De atunci însă, situația a luat o întorsătură fericită pentru City, care a început să lege tot mai bine jocul defensiv. Atât de bine încât în ultimele 7 jocuri disputate pe teren propriu nu a încasat niciun gol, iar în cele 15 pe care le-a avut programate acasă de la umilința cu Leicester a scos mingea din plasă doar de 3 ori.

În deplasare, însă, lucrurile nu merg chiar așa bine pentru apărarea ‘cetățenilor’. Nu că asta i-ar împiedica pe băieții din Manchester să câștige, dar e important de menționat că în ultimele 10 meciuri jucate pe teren străin, City a luat gol de 6 ori, inclusiv în meciurile disputate în această lună cu Liverpool (4-1), Everton (3-1) sau Swansea (3-1).

Gladbach înscrie non-stop acasă

Iar această statistică ar trebui să le dea încredere celor de la Borussia Monchengladbach înaintea confruntării de miercuri seară. Nu că nemții ar avea nevoie de un imbold în privința jocurilor pe care le dispută pe propriul teren, pentru că e nevoie să sapi adânc în statistică pentru a găsi ultimul meci de acest gen în care Gladbach nu a marcat.

În ultimul an și jumătate, Borussia a înscris de fiecare dată când a fost programată ca gazdă și, mai mult, se pare că formația antrenată de Marco Rose are chiar o slăbiciune pentru meciurile cu echipe importante. În actualul sezon al Bundesligii, Gladbach a învins toate cele 3 mari echipe ale Germaniei, de fiecare dată jucând acasă. Pe Bayern Munchen a întors-o surprinzător de la 0-2 și a câștigat cu 3-2 grație unui joc de contraatac aproape perfect, pe Dortmund a supus-o cu un 4-2 clar, în timp ce Leipzig nici nu a marcat contra Borussiei (1-0 pentru gazde).

Nici în Liga Campionilor lucrurile nu au stat diferit pentru nemți, care au înscris în primele 5 partide din grupe 16 goluri. E drept, 10 dintre acestea au venit în ‘dubla’ cu Shakhtar Donetsk, pe care au învins-o cu 6-0 în Ucraina și cu 4-0 la retur. Inter a primit și ea câte două goluri în fiecare manșă, asta deși a luat 4 puncte din cele două confruntări (2-2 la Milano și 3-2 în Germania), în timp ce Real a scăpat cu poarta intactă doar la returul din Spania (2-2 în Germania și 2-0 la Madrid).

În acest context și mai ales pentru că e prima manșă, adică una care se poate desfășura mai relaxat, ne așteptăm la un joc deschis din partea lui City. Cum trupa din Manchester este probabil cea care va controla jocul cu autoritate, Gladbach va avea multe ocazii să își arate colții pe contraatac, acolo unde este specialistă, și tocmai de aceea un gol al nemților este foarte probabil. Cum englezii vor marca aproape sigur, o cotă de 1.85 pentru GG la acest meci pare excelentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Gladbach a marcat în ultimele 32 de partide oficiale disputate în calitate de gazdă în toate competițiile. În acest interval a înscris 70 de goluri în 32 de jocuri;
  • În acest sezon al Ligii Campionilor, gazdele au reușit să marcheze de minimum două ori în 5 din cele 6 meciuri jucate și în toate 3 de acasă. În total, au înscris de 16 ori;
  • În jocurile pe tren propriu din actualul sezon de Bundesliga, Gladbach a înscris de 3 ori cu Bayern Munchen, de 4 ori cu Dortmund și o dată cu Leipzig, luând 9 puncte din aceste jocuri;
  • 3 din cele 4 confruntări directe desfășurate în ultimele 6 sezoane ale Ligii Campionilor s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare (golaveraj 11-4 pentru City);
  • Manchester City a câștigat ultimele 18 meciuri jucate în toate competițiile, doar 6 dintre acestea terminându-se în zona pariului GG;
  • Englezii au primit gol în 3 din ultimele 4 jocuri disputate în deplasare, Arsenal fiind singura care a ratat acest obiectiv împotriva trupei lui Guardiola.