Meniu

FENER CÂȘTIGĂ ÎN PRELUNGIRI CU DYN. KIEV

Campania 2022-23 din Europa League începe joi seară, iar Fenerbahce va primi vizita lui Dinamo Kiev în meciul de deschidere al Grupei B. Oaspeții se prezintă la acest meci după 5 înfrângeri consecutive, în timp ce gazdele vin după o victorie cu 2-0.


FENER ARE ȘANSA LA REVANȘĂ

Chiar dacă în timpul regulamentar nu a fost învinsă în nici una din cele două partide contra lui Dynamo Kiev, Fener s-a trezit eliminată din Liga Campionilor de formația pregătită de Mircea Lucescu. A urmat însă un galop de sănătate contra lui Slovacko (4-1 la general) și mai ales contra austriecielor de la Austria Viena (6-1), astfel încât galben-negrii sunt din nou prezenți în grupele unei competiții europene.

Și pe plan intern lucrurile arată destul de bine, cu 10 puncte după 5 runde și o distanță de doar 3 puncte de recuperat față de liderul Besiktas. De altfel, Fener a și terminat în forță stagiunea precedentă, fapt ce i-a permis în final să ocupe locul secund.

Tehnicianul Jorge Jesus speră ca această formă să continue și în Europa Leauge, mai ales că în sezonul trecut clubul nu s-a calificat din faza grupelor.

În campania 2021-22, Fenerbahce nu a reușit să câștige decât unul din cele șase meciuri disputate în grupe și, deși a terminat pe locul 3 și a jucat în Europa Conference League, s-a trezit rapid eliminată de Slavia Praga, astfel că în acest sezon e obligată să spere la mai mult.

Clubul turc a părut încrezător în meciurile de calificare pentru această competiție, obținând trei victorii și o remiză pe teren propriu, ceea ce denotă intențiile pentru confruntarea cu elevii lui Lucescu.


FORMĂ ÎNGROZITOARE PENTRU DYNAMO KIEV

În sezonul trecut, Dinamo Kiev nu a ajuns să participe în această competiție, deoarece a ajuns în grupele Ligii Campionilor, însă a terminat pe ultimul loc în grupa sa, ceea ce a pus capăt aventurilor sale europene.

Mircea Lucescu va dori să vadă mai mult de la echipa sa de această dată, dar nu se îndreaptă spre acest meci într-o formă bună, pe baza performanțelor recente.

Echipa sa a fost învinsă cu 3-2 în weekend, când a înfruntat Zorya Luhansk în prima ligă ucraineană, în ciuda faptului că Vitaliy Buyalskyi și Vladyslav Vanat au marcat.

În Europa, Dinamo Kiev a avut șansa de a accede din nou în Liga Campionilor în acest sezon, dar a fost învinsă confortabil cu 5-0 la general de Benfica în meciul de baraj.

În prezent, clubul se află în zona retrogradării când vine vorba de forma din campionat, arătând cât de greu a fost începutul lor, motiv pentru care acest meci ar putea fi unul al revenirii.

PUNCTE CHEIE:

  • Dynamo Kiev a pierdut acum ultimele 5 meciuri (în timpul regulamentar). Mai mult, în fiecare din ultimele 3 meciuri a primit câte 3 goluri;
  • Fenerbahce în schimb a câștigat 5 din ultimele 6 partide și pare că a trecut peste eliminarea din Ligă chiar în fața lui Dynamo Kiev;
  • Fener nu a mai pierdut pe teren propriu de la mijlocul lui februarie, când Slavia Praga reușea să se impună;
  • De la dubla din iulie (ambele meciuri s-au terminat la egalitate) jocul formației turce s-a tot îmbunătățit, în timp ce al ucrainienilor suferă de la partidă la partidă.