Meniu

Moldova – Slovenia

Continuă moldovenii seria eșecurilor în fața mult mai titratei adversare?

Naționala de peste Prut este în ultima vreme ciuca bătăilor în Europa. Indiferent că a întâlnit Franța ori Andorra, Moldova nu a reușit să iasă din seria neagră în care se află, iar Slovenia este genul de națională care nu poate să ierte un adversar atât de slab cotat.

O echipă redutabilă în vremuri nu foarte îndepărtate, Slovenia a pierdut din turație în ultimii ani și a ajuns în lumea a treia a fotbalului european. Totuși, oaspeții de miercuri seară trag să schimbe această situație și se află în cursa pentru promovarea în grupa B valorică a Ligii Națiunilor. Pentru a îndeplini acest obiectiv, ex-iugoslavii sunt obligați să învingă la Chișinău, acolo unde vor da peste o națională obișnuită cu gustul eșecurilor.

Oaspeții sunt afectați de Covid

O problemă pentru naționala pregătită de Matjaz Kek este legată de indisponibilitățile forțate de pandemia Covid care a afectat toată lumea. Josep Ilicic (Atalanta) și Miha Zajc (Genoa) nu au putut părăsit Italia, în timp ce golgheterul Tim Matvaz este “reținut” în Emiratele Arabe Unite. În plus, Andrasz Sporar, un alt jucător de calitate din ofensiva slovenă lipsește și el din cauza unei accidentări.

De partea cealaltă, Moldova a fost ferită de posibilele îmbolnăviri cu virusul asiatic și are la dispoziție mai toată garnitura de bază. Chiar și așa, însă, gazdele nu par să aibă mari șanse în fața unui adversar dornic să scape din purgatoriul divizilor inferioare, iar Slovenia are clar forța de a subordona mai slab cotata adversară.

KEY POINTS:

  • O singură victorie (contra Andorrei) a strâns Moldova în ultimele șapte partide disputate pe teren propriu, timp în care au acumulat și patru eșecuri (5-16 este golaverajul gazdelor în acest interval)
  • În cele mai recente 12 meciuri, moldovenii au fost învinși de 11 ori! În nouă dintre acestea nici nu au marcat, iar golaverajul în această perioadă este 3-29!
  • Slovenia a câștigat toate meciurile directe între cele două formații, ultimul în septembrie 2020, 1-0
  • După trei etape disputate, trupa lui Jan Oblak este la egalitate de puncte cu Grecia, rivala pentru promovarea lui grupa B valorică a Ligii Națiunilor
  • Ex-iugoslavii au patru meciuri consecutive în care nu au primit gol, ultimele trei fiind victorii (golaveraj 6-0 în acest interval)