Meniu

2 Aprilie. Mioveni o încurcă iar pe Craiova și confirmă pontul

ÎNCURCĂ DIN NOU MIOVENI PE CRAIOVA?

Mioveni și Craiova deschid balul luptei pentru Liga 1 în primul meci al play-off-ului diviziei secunde din România. Lider la finalul sezonului regular, trupa din Bănie a avut viață grea la începutul lui martie cu Mioveni. Echipa argeșeană este revelația momentului, astfel că șansele să-și continue forma sunt destul de mari.

Liga a 2-a din România provoacă din nou valuri, mai ales că printre echipele care au rămas în play-out sunt destule nume mari și cu pretenții. Vorbim aici de Petrolul Ploiești, Farul Constanța și ‘U’ Cluj, în locul cărora au ajuns în play-off formații precum Csickszereda Miercurea Ciuc, Dunărea Călărași, CS Mioveni și chiar ASU Poli Timișoara.

Pelici a schimbat fața echipei

Mioveni a luptat și în sezonul trecut pentru promovarea în Liga 1, reușind să ajungă până la barajul pe care l-a disputat contra Chindiei Târgoviște. Trupa dâmbovițeană a fost însă mult mai puternică și, după ce a învins cu 2-0 în turul jucat acasă, în retur a smuls un 1-1 care i-a lăsat pe argeșeni încă un an în purgatoriu.

Echipa galben-verde a început cu pretenții noua stagiune, dar lucrurile nu s-au legat așa cum și-ar fi dorit sub conducerea lui Adrian Falub. În primele 8 runde, Mioveni a obținut doar două victorii, singurele în care a și marcat, lucru care i-a fost fatal tehnicianului. În locul său a fost adus Alexandru Pelici, cel care a reușit să resusciteze trupa argeșeană.

Încă din prima etapă, Mioveni a câștigat cu 3-0 pe terenul lui Rapid, iar apoi, în următoarele 12 meciuri, a mai pierdut doar două jocuri, cu Dunărea Călărași și cu Viitorul Târgu Jiu. În acest timp, a mai obținut încă 6 succese, însă impresionant a fost finișul. În ultimele 5 runde din campionat, trupa de lângă Pitești a strâns 4 victorii și un egal, printre care și o victorie cu 2-1 pe terenul Craiovei, neînvinsă până atunci.

Trică e sigur de promovare

Pentru olteni, nu doar meciul cu Mioveni a fost cu probleme în 2021. De altfel, până la revenirea lui Eugen Trică pe banca lui FC U, alb-albaștrii au obținut un singur punct din 3 meciuri, după ce au remizat cu Chiajna (0-0) și au pierdut cu ‘U’ Cluj (0-1). ‘Jose’, tehnicianul cu care gruparea din doljenii au obținut promovarea în Liga a 2-a, a catalizat cumva echipa și a putut să o aducă pe linia de plutire. Un 0-0 cu Farul Constanța și o victorie în inferioritate în ultima etapă la Reșița (2-0) au menținut Craiova în top, iar acum aspirațiile sunt dintre cele mai înalte.

Înaintea jocului de joi seară, Trică a fost destul de optimist, în ciuda traseului oscilant din ultima vreme al echipei sale. ‘Vom întâlni Mioveni, în deplasare, în prima etapă și vă pot spune că noi vor merge acolo să câștigăm toate cele trei puncte puse în joc. Dacă suntem serioși, nu avem cum să nu promovăm’, a explicat tehnicianul de 44 de ani.

Este greu de crezut totuși că noua conducere tehnică a putut să facă minuni într-un timp relativ scurt, astfel că postura sensibilă de favorită pe care o are înaintea meciului de la Mioveni nu pare pe deplin justificată. Cota pentru ‘1X’ este una foarte bună, dacă ținem cont de conjunctură și acesta este și pronosticul nostru pentru partida de joi.

PUNCTE CHEIE:

  • Mioveni este neînvinsă în meciurile din 2021, perioadă în care are 4 victorii, un egal și un golaveraj de 10-3;
  • Argeșenii au 2 victorii, două egaluri și o înfrângere contra echipelor de play-off. De menționat că a jucat acasă doar cu Csikszereda (1-1);
  • Craiova are doar o victorie în cele 5 meciuri jucate în 2021, perioadă în care a pierdut de două ori, nu a marcat în 3 partide și a strâns un golaveraj de 3-3;
  • În deplasările efectuate pe terenurile echipelor de pe primele 16 locuri din sezonul regular, oltenii au câștigat doar de două ori. În rest, are o înfrângere și 5 remize;
  • În confruntările directe, Mioveni are 3 victorii contra Craiovei. Una în tur, chiar în deplasarea de pe ‘Ion Oblemenco’ (2-1), și celelalte în sezonul 2013/14.