Meniu

19 Decembrie: Marseille a oferit un nou GG acasă

PROVOACĂ IAR APĂRAREA LUI MARSEILLE UN CARUSEL AL GOLURILOR?

Marseille vine după prima înfrângere din ultimele zece etape de Ligue 1 și vrea să se reconecteze la plutonul fruntaș cu o victorie. Totuși, Reims arată bine în deplasare și în mod tradițional e un adversar dificil pentru Olympique. Așa stând lucrurile, ne așteptăm la un meci cu goluri de ambele părți pe care, e drept, e posibil să îl câștige Marseille.

Marseille s-a transformat în ultima lună într-una din candidatele la titlu, mai ales că PSG a arătat unele slăbiciuni. Trupa lui Andre Villas-Boas nu s-a descurcat în Liga Campionilor, unde a fost eliminată de pe locul 4 într-o grupă cu Olympiakos Pireu, FC Porto și Manchester City, dar în campionat strânsese nouă partide consecutive fără înfrângere.

Thauvin și cântecul de lebădă

Din 20 septembrie și până miercuri, Marseille nu mai fusese învinsă în Ligue 1, asta până la deplasarea de la mijlocul săptămânii cu Rennes (1-2 după ce la 1-0 Gueye, marcatorul, a luat roșu în minutul 37). Seria începuse cu trei egaluri identice, 1-1, două cu Lille și Lyon, echipele care ocupă acum podiumul alături de PSG. Ultimele șase meciuri însemnau victorii, din care cele trei de acasă au fost GG3+: 3-1 cu Bordeaux, 3-1 cu Nantes și 2-1 cu Monaco.

Coincidență sau nu, cel care a deschis scorul în toate cele trei meciuri pomenite a fost Florian Thauvin, cel mai bun jucător al lui OM în acest campionat. Aripa dreapta a marcat de cinci ori și a oferit șase pase decisive în acest sezon, dar din păcate pentru antrenorul Andre Villas-Boas, fotbalistul de 27 de ani termină contractul la vară și este aproape sigur că va pleca.

Reims marchează des în deplasare

Nici oaspeții de sâmbătă nu o duc prea bine, dar măcar ei vin după prima victorie din 1 noiembrie și până acum, un 3-2 acasă cu Nantes. Chiar dacă nu prea reușește să strângă puncte însă, Reims e o echipă destul de potentă ofensiv atunci când prinde o zi bună. De exemplu, a marcat în cinci din ultimele șase deplasări, singura care i s-a putut opune fiind Lyon (0-3). În rest, 12 goluri marcate în intervalul stabilit și 14 în toate cele opt deplasări ale sezonului.

Opt dintre acestea au fost înscrise de Boulaye Dia, senegalezul de 24 de ani din atacul lui Reims, care în acest sezon a marcat de nouă ori în total, singurul gol acasă fiind reușit în victoria cu Nantes de miercuri. Vârful oaspeților este pe locul 2 în clasamentul golgheteilor din Ligue 1 în acest sezon, singurul care îl depășește fiind Kylian Mbappe, cu 11 goluri și patru pase decisive.

Cum Olympique a arătat constant că ia cel puțin un gol, iar Reims are o medie de două marcate pe deplasare, cifrele susțin teoria unui GG, pentru că Marseille ar fi culmea să nu poată depăși defensiva fragilă a oaspețillor.

PUNCTE CHEIE:

  • Marseille a primit gol în precedentele 11 jocuri disputate pe teren propriu și nu a marcat în trei (Man. City, FC Porto și St. Etienne). În acest interval, golaverajul e de 15-18;
  • Gazdele sunt neînvinse în ultimele cinci meciuri din Ligue 1, dar toate s-au terminat cel puțin GG (ultimele trei și 3+), iar golaverajul e 10-5;
  • Reims a marcat patru goluri în ultimele două confruntări directe;
  • Oaspeții au marcat în cinci din precedentele șase deplasări efectuate în Ligue 1 (golaverajul în perioada indicată este de 12-13, deci o medie de 4,1 goluri pe joc).