Meniu

Manchester United – Chelsea Londra

Cât contează forma în meciul etapei din Anglia?

Într-o vreme, Manchester United – Chelsea devenise derby-ul Angliei, dar în ultimii ani supremația în Premier League au preluat-o Liverpool și Manchester City. Rămasă totuși o confruntare extrem de interesantă, cea de sâmbătă o are drept favorită la limită pe United, argumentul fiind omogenitatea superioară.

Cele două combatante ce se vor întâlni pe Old Trafford nu traversează cele mai bune momente din istoria recentă, în ciuda investițiilor de sute de milioane de lire. Trupa lui Ole Gunnar Solsjkaer are încă probleme în meciurile de pe teren propriu, în timp ce Frank Lampard mai are mult de lucru până va crea un bloc funcțional din jucătorii extrem de interesanți pe care i-a strâns la Chelsea.

United zburdă în deplasare

Pentru “diavoli”, problemele au apărut în acest sezon tocmai în meciurile disputate pe teren propriu. E adevărat că absența spectatorilor scade din greutatea statutului de gazdă, dar chiar și așa, înfrângeri cu 1-6 precum cea din fața lui Tottenham pot fi cu greu justificate.

Norocul lui Rashford și compania este că în partidele pe care le-au avut programate în deplasare s-au descurcat de minune. În actuala stagiune, United a câștigat cinci din cinci pe teren străin, iar media golurilor marcate este una remarcabilă: trei goluri pe meci!

Inclusiv în ultima apariție, cea de pe Parc des Princes din Paris, ManU a reușit să câștige în fața unei echipe din care n-au lipsit Neymar, Mbappe sau Di Maria, lucru care le dă elevilor lui Solskjaer un moral bun înaintea derby-ului cu Chelsea.

Lampard are în premieră toți jucătorii la dispoziție

Londonezii au investit mult în această vară în transferurile lui Hakim Zyiech, Timo Werner și Kai Havertz, dar cei trei mai au nevoie de timp pentru a se integra corespunzător în angrenajul albaștrilor. Marocanul abia a revenit pe teren contra Sevillei, când a jucat aproape 30 de minute, și este de așteptat ca adaptarea lui să mai dureze.

Pentru Lampard este însă o veste bună, deoarece pe tot parcursul acestui start de sezon a avut încontinuu probleme de efectiv. Acum, singurul jucător lipsă este puștiul Billy Gilmour, dar acesta nu ar fi reprezentat oricum decât o soluție secundară.

Este destul de greu de prevăzut cine va tranșa derby-ul de sâmbătă, dar istoricul recent și forma de moment o avantajează pe United. Oricum, ne așteptăm la un meci în care să se marcheze, mai ales că ambele apărări au fost expuse în mai multe rânduri de-a lungul acestui sezon.

KEY POINTS:

  • Ultima victorie a lui Chelsea pe Old Trafford în Premier League a fost obținută în 2013. De atunci, cele două au jucat de șapte ori, United câștigând de trei ori în acest interval (golaveraj 10-3 pentru gazde)
  • Ultimele șapte meciuri directe s-au terminat cu minimum două goluri marcate și maximum patru
  • Chelsea a câștigat un singur joc din cele trei disputate în actuala stagiune în deplasare: 3-1 pe terenul lui Brighton
  • Manchester United a pierdut lamentabil primele două jocuri disputate acasă în acest sezon: 1-3 cu Crystal Palace și 1-6 cu Tottenham
  • Chelsea are o singură victorie în precedentele cinci partide: 4-0 acasă cu Crystal Palace.
  • United a câștigat patru din cele mai recente cinci partide ale sezonului, toate patru fiind programate în deplasare. Ultima, 2-1 pe terenul lui Paris Saint-Germain