Meniu

6 Ianuarie. City merge în finală!

SE ÎNCHID IAR RIVALELE DIN MANCHESTER?

Manchester United a reușit să-și revină surprinzător după o perioadă în care părea că își pierde busola și a reușit să o egaleze la puncte pe Liverpool în Premier League. City este și ea pe un trend ascendent, iar faptul că apărările celor două rivale din Manchester au început să funcționeze la parametri ridicați ne face să ne gândim că semifinala din Cupa Ligii de miercuri va fi una închisă și disputată.

Mandatul lui Ole Gunnar Solskjaer la cârma lui United începe să prindă tracțiune după ce, cu nici măcar o lună în urmă, se vorbea de demiterea norvegianului ca urmare a eliminării echipe sale din Liga Campionilor. Ajuns pe locul 2 în campionat, la egalitate de puncte cu Liverpool, fostul atacant de legendă al “diavolilor” poate sta acum liniștit.

Ole a reglat din mers apărarea

Principala problemă a lui United în prima parte a acestui sezon s-a legat de fragilitatea defensivă, care a fost accentuată și de prestațiile îndoielnice ale lui David De Gea. Portarul spaniol, care în urmă cu doi-trei ani era considerat cel mai bun din lume, și-a revenit, iar defensiva echipei lui Solskjaer arată acum foarte bine.

S-a văzut asta inclusiv în meciul de campionat cu rivala City, disputat la mijlocul lui decembrie, care s-a terminat 0-0, în ciuda faptului că echipa lui Guardiola este recunoscută pentru forța sa ofensivă. În ultima vreme, “diavolii” au închis poarta și cu Wolves (1-0), și cu Everton în sferturile Cupei Ligii (2-0), astfel că Maguire, Bailly și colegii lor din apărare par pregătiți pentru un nou duel încins cu City.

“Cetățenii” sunt specialiștii competiției

Echipa lui Guardiola are destule probleme de lot înaintea confruntării cu marea rivală, după ce pandemia a lovit și lotul lui City. În afara lui Aimeric Laporte, care este accidentat, portarul Ederson, fundașii Walker, Garcia, dar și vârful Gabriel Jesus au fost trași pe linie moartă de Covid. E drept că nici United nu se poate baza pe Cavani, suspendat, și pe Lindelof, accidentat, dar absențele oaspeților cântăresc mai greu în economia jocului.

Totuși, City a arătat și în ultimul meci disputat, cel cu Chelsea, că are capacitatea de a se adapta indiferent de adversar, mai ales că în acest sezon Guardiola a fost mult mai versatil cu abordările tactice pe care le-a pregătit. Contra londonezilor, tehnicianul spaniol a preferat să cedeze posesia (doar 45% din timp a fost mingea la “cetățeni”), lucru rar întâlnit în mandatul de aproape cinci ani al catalanului. În plus, în acest sezon, City s-a închis excelent în multe dintre meciurile disputate și s-a abținut de la acele festivaluri de goluri care deveniseră o obișnuință în anii trecuți.

Înaintea meciului de miercuri, ascendentul este probabil de partea oaspeților, care sunt deținătorii trofeului și cei care au câștigat în ultimii trei ani Cupa Ligii. De altfel, în precedentele cinci ediții, City a reușit să cucerească laurii de patru ori, singura dată când acest lucru nu s-a întâmplat, în ediția 2016-17, cea care a învins-o fiind chiar rivala United.

Astfel, ne așteptăm la un nou meci încins, dar închis din partea celor două, în care riscurile asumate vor fi puține. De aceea, este de așteptat un meci închis, în care să vedem goluri puține (sau deloc) și, eventual, doar din partea uneia. În acest sens, pronosticurile noastre sunt “sub 2,5 goluri” și “NGG”.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele trei dueluri directe s-au terminat cu maximum una dintre echipe printre marcatoare și de fiecare dată sub 2,5 goluri;
  • Trei din precedentele patru vizite ale lui City pe Old Trafford s-au încadrat în zona pariului “NGG”;
  • United nu a primit gol în două din precedentele patru meciuri jucate (golaveraj 7-3 în această perioadă);
  • 11 din ultimele 14 meciuri pe care oaspeții de miercuri le-au disputat în Anglia s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă;
  • Șapte din ultimele nouă deplasări ale celor de la City au bifat câștigător pariul “NGG”. În șase dintre acestea, echipa lui Guardiola nu a primit gol;