Meniu

Manchester City – Olympiakos Pireu

Au vreo șansă grecii în fața mașinăriei de fotbal a lui Guardiola?

Pep Guardiola este o legendă a fotbalului mondial, dar antrenorul catalan nu a mai câștigat Liga Campionilor din 2011, de când o pregătea pe Barcelona. Manchester City poate să-i îndeplinească visul în această ediție, iar partida de marți seara cu Olympiakos este un antrenament perfect pentru elevii spaniolului.

Grecii nu mai sunt echipa care speria forțele Europei în urmă cu câțiva ani. Criza financiară prin care Grecia a trecut în urmă cu puțin timp a afectat fotbalul elen și, implicit, asemenea și pe Olympiakos. Chiar și așa, încă își permit să aducă jucători precum Mathieu Valbuena, care să îi ajute în meciurile cu echipe precum Marseille (1-0).

Guardiola are probleme de efectiv

Manchester City e însă un adversar de alt calibru și asta o spun numele din lot și rezultate. Pentru partida cu grecii, Guardiola nu se va putea baza pe Mendy, Fernandinho și Aguero, iar Gabriel Jesus este incert.

Însă chiar și așa, City s-a redresat după un debut de sezon șovăielnic și are două victorii la rând fără gol primit: 3-0 la Marseille și 1-0 la Sheffield United. Pe lângă acestea două, De Bruyne și colegii săi au mai obținut de-a lungul stagiunii două succese în care au păstrat poarta intactă, cu Burnley (3-0) și cu Arsenal (1-0).

Belgianul este de așteptat să joace un rol important și la partida de marți seară, după ce în acest sezon a contabilizat deja patru pase decisive și un gol în cele opt apariții. E de așteptat ca City să învingă, însă sunt șanse mari ca acest lucru să se întâmple fără să primească gol.

KEY POINTS:

  • City are șapte meciuri fără înfrângere, din care cinci sunt victorii, patru dintre ele fără să primească gol (golaveraj 13-3 în acest interval)
  • Englezii au strâns nouă partide consecutive fără eșec pe teren propriu în Liga Campionilor, din care opt sunt victorii (golaveraj 32-8 în acest interval, adică 3,5 goluri marcate pe meci)
  • Arsenal, de două ori, este singura echipă pe care grecii au învins-o în cele mai recente 16 deplasări în Anglia, perioadă în care a acumulat 14 eșecuri
  • Olympiakos nu a marcat în precedentele trei deplasări din cupele europene, golaverajul în acest interval fiind de 0-3