Meniu

7 Martie. United a închis poarta cu City.

REUȘEȘTE CITY O NOUĂ VICTORIE CLARĂ ȘI CU UNITED?

Manchester City nu pare să mai aibă rival în acest moment în Anglia, iar singura echipă care pare capabilă să îi facă față în Europa este Bayern Munchen. Duminică seară, trupa lui Pep Guardiola poate să închidă discuția referitoare la titlu în Premier League, pentru că întâlnește marea rivală United, care se află actualmente pe locul 2.

Cu 11 etape înainte de final, Manchester City are 14 puncte avans față de urmăritoare și pare să se fi lansat într-o cursă solitară în care doar recordurile mai reprezintă o motivație. Este greu de crezut că ‘cetățenii’ vor mai putea fi împiedicați să câștige al 5-lea titlu din ultimii 9 ani, dar ultima șansă a adversarelor poate fi chiar partida de duminică seară de pe Etihad.

21 de victorii consecutive pentru City

Începutul sezonului a fost unul cumva șchiopătat pentru echipa lui Guardiola, dar ce s-a întâmplat de la jumătatea lui decembrie până în prezent este de-a dreptul remarcabil. City are în acest moment o serie activă de 21 de victorii consecutive, iar în 13 dintre acestea nici măcar nu a primit gol. Printre rezultatele importante obținute de albaștrii din Manchester în acest timp se numără victoriile cu Chlesea (3-1), Manchester United (2-0 în Cupa Ligii), Liverpool (4-1 în deplasare), Tottenham (3-0) Everton (3-1) sau West Ham (2-1).

După cum se vede, punctul forte al acestei serii a fost reprezentat de cuplul de fundași centrali Dias – Stones. Dacă englezul a fost adus pentru mai bine de 50 milioane de lire sterline în vara lui 2016 și de atunci tot a amânat explozia, portughezul s-a impus direct în primul ‘11’ al lui Guardiola. Nu doar atât, dar apărătorul de 23 de ani a reușit să resusciteze și cariera lui Stones, care deși odată era văzut ca o mare speranță a Angliei ajunsese să fie a patra opțiune pe post a antrenorului catalan.

United a obosit în 2021

Pentru o bună bucată de vreme, Manchester United părea capabilă să furnizeze surpriza în acest sezon de Premier League. Atunci când City începuse stângaci, iar Liverpool acuza probleme din apărare, trupa lui Ole Gunnar Solskjaer s-a insiunat până pe primul loc, iar atacul efervescent condus de Bruno Fernandes și Marcus Rashford părea îndeajuns să-i aducă pe ‘diavoli’ de al 21-lea titlu în Anglia.

Nu a fost așa însă. În primul rând, pentru că City s-a lansat în această cursă nebunească, dar și pentru că United nu a putut să țină pasul și a început să greșească tot mai des. În ultimele 10 meciuri din campionat, oaspeții de duminică au câștigat doar de trei ori: 2-1 cu Fulham, 9-0 cu Southampton și 3-1 cu Newcastle. Chiar dacă au pierdut doar o dată în acest interval (1-2 cu Sheffield United), Rashford și colegii lui au remizat de 6 ori, ceea ce practic a însemnat pierderea a 12 puncte în duelul cu City.

Pentru United, marea problemă în meciul cu City va fi să înscrie. Chiar dacă în confruntările directe din ultima vreme a excelat și a reușit să obțină câteva victorii remarcabile, a greu de crezut că oaspeții vor putea să facă față acum rivalei locale. Tocmai de aceea, cota de 2.20 pentru NGG este extrem de interesantă dacă ne gândim la forma în care se află apărarea lui Guardiola.

PUNCTE CHEIE:

  • Manchester City are 21 de victorii la rând, 15 dintre ele fiind obținute în Premier League;
  • Ultima înfrângere a lui City din campionat a venit pe 21 noiembrie. De atunci, trupa lui Guardiola are 17 victorii și două egaluri, iar 13 dintre aceste jocuri le-a terminat fără gol primit;
  • City a primit doar două goluri în precedentele 9 jocuri disputate pe propriul teren;
  • Manchester United nu a marcat în precedentele 3 meciuri. Toate s-au teminat cu scorul de 0-0;
  • 7 din ultimele 10 deplasări ale echipei lui Solskjaer au intrat în zona pariului NGG;
  • Precedentele 4 confruntări directe s-au terminat cu pariul NGG câștigător. Dintre acestea, două au fost câștigate de United și una de City.