Meniu

Manchester City – Arsenal Londra


Pot “tunarii” să-și continue ascensiunea în fața unui City rănit?

Trupa lui Pep Guardiola scârțâie serios în debutul acestui sezon cu o singură victorie în trei meciuri, în timp ce Arsenal pare să renască din cenușa ultimului sezon sub comanda lui Mikel Arteta. Oaspeții au o șansă bună de a contrazice istoricul recent al meciurilor directe, dar certitudinea este, ca mai mereu, un spectacol cu goluri de ambele părți.

Arsenal și-a salvat sezonul trecut cu victoria din Cupa Angliei și a reușit astfel să-și asigure și participarea în cupele europene. Locul 8 obținut în Premier League a fost însă cea mai slabă clasare din ultimii 15 ani, motiv pentru Arteta să accelereze reconstrucția din mers. Bazându-se pe mulți tineri, tehnicianul spaniol a reușit să redreseze eficiența “tunarilor”. Victoriile obținute la penalty-uri în fața lui Liverpool atât în Supercupă cât și în Cupa Ligii sunt semnele unui drum bun pe care Arsenal merge, iar partida cu Manchester City de sâmbătă va fi un indicator bun de performanță.

City se chinuie fără Fernandinho și Silva

Pentru Pep Guardiola, obiectivul suprem la trupa de pe Ettihad este câștigarea Ligii Campionilor, trofeu de care nu au reușit să se apropie în cei patru ani cu spaniolul la cârmă. În această perioadă, City s-a consolat cu dominația din competiția internă, dar sezonul acesta pare să fi pierdut un tempo inclusiv în Premier League.

Plecările lui Fernandinho și David Silva, piese de bază în mijlocul gândit de Pep, dar și absența lui Aguero au lipsit-o, practic, de trei dintre artizanii performanțelor din trecut ale “cetățenilor”. În actuala stagiune, vicecampioana Angliei a primit gol în fiecare meci, inclusiv cinci contra lui Leicester chiar pe propriul teren, iar atacul nu a putut să compenseze deficiențele din defensivă.

Slăbiciuni pe care un Arsenal într-o zi bună le poate specula cu ușurință. E drept că și absențele din apărarea londonezilor pot să ofere ocazii mai multe adversarei de sâmbătă, astfel că pariurile cu nivel mare de siguranță par să se învârtă în jurul golurilor marcate.

KEY POINTS:

  • Arsenal nu a pierdut decât un meci din cele șapte jucate în acest sezon, contra lui Liverpool (1-2), în fața căreia a câștigat Supercupa și pe care a eliminat-o din Cupa Ligii (la penalty-uri, în fiecare caz)
  • “Tunarii” au trei victorii din patru jocuri în Premier League și un golaveraj de 8-5
  • Manchester City a câștigat ultimele șase meciuri directe din Premier League. Golaverajul în acest interval este 17-2 pentru “cetățeni”
  • Arsenal a câștigat doar un meci din ultimele nouă deplasări pe Ettihad, în timp ce City are șase victorii în acest interval. Șase dintre acestea s-au terminat cu ambele echipe marcând
  • Până la înfrângerea cu Leicester, City avea 11 meciuri consecutive fără înfrângere acasă în Premier League, din care zece erau victorii
  • City a câștigat doar un joc din cele trei jucate în acest sezon de campionat, a câștigat doar unul și a primit gol în toate (golaveraj 6-7)