Meniu

24 Ianuarie. United câștigă cu Liverpool și o elimină din FA Cup.

ACCENTUEAZĂ UNITED FORMA PROASTĂ A LUI LIVEPROOL?

Liverpool trece prin cea mai proastă perioadă de la venirea lui Jurgen Klopp, iar Manchester United nu își putea prinde marea rivală într-un moment mai prielnic. Liderul din Premier League și-a calibrat jocul și, pentru prima oară după mulți ani, pare favorită în fața campioanei din 2020.

Derby-ul Angliei își joacă un nou episod, de data asta în Cupa Angliei. În urmă cu o săptămână, cele două rivale s-au întâlnit și în campionat, dar atunci confruntarea s-a desfășurat pe Anfield Road. Contrar așteptărilor majorității, nu s-a marcat niciun gol, deși mulți se așteptau la un festival de goluri, astfel că de data asta pronosticurile în această direcție sunt mai rezervate.

United e de neatins pe Old Trafford în FA Cup

Înaintea de acest duel cu Liverpool, Manchester United pare să aibă de partea sa toate atuurile. În primul rând, forma în care se află “diavolii” de când au fost eliminați din Liga Campionilor este impresionantă. Singura echipă din Anglia care poate să spună că este mai în formă e doar concitadina Manchester City, dar echipa lui Solskjaer arată excelent mai ales din punct de vedere defensiv.

Cupa Angliei este o competiție unde United pare să înflorească atunci când joacă pe Old Trafford. De fapt, din sezonul 2015/16, când a făcut un egal cu West Ham, trupa din Manchester nu a mai primit niciun gol pe propriul stadion și a strâns șapte victorii consecutive.

Cupa Angliei nu îi priește lui Liverpool

Când vine vorba de Liverpool, nu era un moment mai prost în care campioana Angliei să fie nevoită să se confrunte cu marea rivală din Manchester. În acest moment, “cormoranii” au marcat într-un singur meci din ultimele cinci, iar acela este meciul din turul anterior. când au avut norocul să întâlnească echipa de tineret a celor de la Aston Villa, după ce prima echipă a fost băgată in corpore în carantină din cauza Covidului.

În afară de forma recentă proastă, Liverpool nu pare să fie prea interesată de Cupa Angliei de când este condusă de Jurgen Klopp. În cele cinci sezoane cu neamțul la cârmă, campioana a ajuns o singură dată în turul 5 al competiției, anul trecut, în rest suferind eliminări premature. Iar lucrurile nu par nici acum prea optimiste.

Cum totul pare să fie împotriva “cormoranilor” ne așteptăm la un meci în care gazdele să nu piardă. Dacă cele două își continuă liniile actuale, este posibil chiar să vedem o victorie a lui United, mai ales dacă apărarea va reuși să reziste în fața ofensivei lui Liverpool.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri ale Universității au fost toate “sub 2,5” și au au adus, în medie, un gol pe meci;
  • Craiova a făcut câștigător pariul “sub 2,5 goluri” în 5 din precedentele 6 meciuri pe care le-a jucat pe propriul teren;
  • Constănțenii au marcat un singur gol în precedentele 4 deplasări din campionat, perioadă în care un golaveraj de 1-3);
  • Ultimele 6 deplasări din Liga 1 ale Viitorului au venit cu un total al golurilor de maxim două (victoria la “masa verde” cu Poli Iași nu e luată în considerare);
  • Meciurile din deplasare ale Viitorului au a doua cea mai mică medie a golurilor din Liga 1 (1,63), după cele ale Chindiei.