Meniu

15 Decembrie. Obține City o nouă victorie fără gol primit?

CONTINUĂ SERIA IMBATABILĂ A “CETĂȚENILOR”?

Manchester City începe să capete ritm, mai ales în apărare, iar echipa lui Pep Guardiola arată siguranța defensivă din anii în care a câștigat titlul. Marți, vicecampioana primește vizita codașei West Bromwich, iar misiunea pare atât de facilă încât oaspeții nu prea au șanse nici măcar să marcheze.

Pandemia a făcut ca 2020/21 să fie unul din cele mai echilibrate sezoane din istoria de aproape 30 de ani a Premier League. Totuși, după un start cu multe surprize, lucrurile încep să se mai așeze, iar echipe precum City încep să-și arate autoritatea. Când vine vorba de dueluri cu formații de calibrul WBA, lucrurile sunt destul de categorice, chiar dacă s-au mai văzut surprize.

City n-a luat gol acasă cu echipele din subsol

Primul meci pe care Manchester City l-a jucat acasă în acest sezon al Premier League a fost cel cu Leicester și ce dezastru a trăit atunci apărarea lui City. Cu Jamie Vardy în mare formă, marcator a trei goluri, “vulpile” și-au făcut de cap și au administrat trupei lui Guardiola cea mai dură înfrângere pe teren propriu din ultimii ani.

De atunci însă, City și-a recalibrat jocul defensiv, iar lucrurile au intrat în normal. În următoarele patru jocuri de campionat, doar Liverpool a mai marcat pe Ettihad (1-1). Celelalte trei echipe din Anglia care au vizitat vicecampioana au plecat cu mâinile în buzunar: Arsenal (1-0), Burnley (5-0) și Fulham (2-0).

Nici în Liga Campionilor lucrurile nu au stat diferit, acolo unde City a încasat un singur gol în meciurile din grupe disputate acasă. FC Porto a pierdut onorabil, cu 3-1, în timp ce Olympiakos Pireu și Olympique Marseille au fost trimise acasă cu același scor: 3-0.

În ultimele șase meciuri, adică de la înfrângerea de pe terenul lui Tottenham (0-2), City nu a mai primit gol. În afara meciurilor din Ligă și a celor cu Burnley și Fulham, “cetățenii” au disputat în weekend derby-ul local cu United, terminat cu scor alb: 0-0.

WBA a promovat ca să retrogradeze

Marți seară, pe Ettihad vine una din nou-promovatele acestui sezon: West Bromwich Albion. Echipă cu ceva istorie în Premier League, trupa antrenată de Slaven Bilic nu are un sezon deloc bun. Cu o singură victorie după 12 etape (1-0 cu “lanterna roșie” Sheffield United), WBA pare, cel puțin momentan, condamnată la întoarcerea în purgatoriul numit Championship.

Mai ales în meciurile pe care le joacă în deplasare, echipa de la marginea Birminghamului are mari probleme în a marca. Doar patru goluri a reușit West Brom să înscrie pe teren străin, acolo unde a pierdut la zero și cu Southampton (0-2), și cu Manchester United (0-1), dar și cu Fulham (0-2), rivala din lupta pentru salvare.

Sunt motive destule să credem că, la forma în care află, City poate primi cu greutate gol inclusiv de la fruntașele din Premier League. Tocmai de aceea, marți mizăm pe o victorie sigură a gazdelor, adică una fără gol primit.

PUNCTE CHEIE:

  • City a ajuns la șase meciuri fără gol primit în toate competițiile și are un golaveraj de 11-0 în acest interval;
  • Echipa lui Guardiola a primit câte un gol în doar două meciuri jucate acasă din precedentele șapte, marcatoare fiind Liverpool și FC Porto (golaverajul în perioada indicată este 18-2);
  • Vicecampioana are nouă victorii la rând acasă în confruntările directe cu West Bromwich, cinci dintre acestea terminându-se fără să ia gol (golaveraj în acest timp de 26-5);
  • City are 16 victorii și un egal în ultimele 17 întâlniri cu WBA, iar în nouă dintre acestea nu a încasat gol;
  • Șase din cele 12 jocuri pe care oaspeții le-au disputat în campionat s-au terminat fără ca ei să marcheze. Golaverajul este 9-25;
  • West Brom are un singur punct câștigat în șase deplasări efectuare în Premier League sezonul acesta, trei dintre înfrângeri venind fără să marcheze gol (golaveraj 4-13).