Meniu

16 Mai, la 19:00. Reușește Mainz să-și continue forma bună și cu Dortmund?

Borussia Dortmund a câștigat joi Cupa Germaniei, dar lupta nu s-a terminat pentru formația pregătită de Edin Terzic. Galben-negrii sunt în plină luptă pentru un loc de Liga Campionilor, iar două victorii în ultimele runde i-ar asigura acest obiectiv. Totuși, trupa lui Haaland se deplasează duminică seara la Mainz, o echipă în mare formă în ultima vreme.

De când cuțitul a ajuns la os pentru Borussia, elevii lui Terzic par să se fi trezit. 7 victorii în competițiile interne stau mărturie, însă situația în clasament era așa dezastruoasă că trupa din Dortmund a urcat pe locul 4 abia după ultima rundă.

Mainz a speriat Bundesliga în ultima vreme

În acest moment, Reus, Sancho și compania au un avans de un punct față de urmăritoarea Eintracht Frankfurt și se află la alte două lungimi în spatele lui Wolfsburg. Practic, victorii cu Mainz și Leverkusen în ultimele două runde și locul de Ligă e asigurat.

Totuși, Mainz nu mai este echipa din prima jumătate a campionatului, atunci când reușise să câștige doar o dată în primele 17 etape. Între timp, roș-albii s-au redresat aproape miraculos și în următoarele 15 runde au mai pierdut doar în două rânduri. Mai mult, în ultimele 9 etape Mainz a rămas neînvinsă, timp în care a obținut 5 victorii, inclusiv cu Bayern Munchen (2-1) și Hoffenheim (2-1). Chiar dacă aceste rezultate au urcat-o până pe locul 12, Mainz mai are încă șanse teoretice să retrogradeze, motiv pentru care e clar că va trage tare și contra Borussiei.

Din aceste motive, ne așteptăm să vedem goluri de ambele părți, mai ales că trupa din Dortmund obișnuiește să încaseze des atunci când joacă în deplasare. Cota de 1.50 pentru GG la acest meci pare, astfel, o formalitate, acesta fiind și pronosticul nostru.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultima vreme, Mainz a provocat multe GG-uri, lucru care s-a întâmplat în 6 din ultimele 7 partide ale alb-roșilor;
  • Echipa gazdă nu are mari probleme în a marca împotriva echipelor importante din campionat. 9 din cele 12 jocuri cu echipele din Top 7 s-au sfârșit cu goluri de ambele părți;
  • Chiar dacă nu s-a manifestat la începutul sezonului, ofensiva lui Mainz s-a trezit în ultimele etape, reușind să marcheze de fiecare dată în precedentele 8 meciuri;
  • Atunci când joacă în deplasare Dortmund provoacă des meciuri cu goluri de ambele părți. S-a întâmplat asta în 11 din ultimele 13 jocuri pe teren străin ale Borussiei;
  • Trupa lui Haaland are al doilea cel mai bun atac din Bundesliga în jocurile din deplasare, acolo unde a înscris de 32 de ori în 16 jocuri;
  • În acest sezon, Borussia a înscris în 31 din cele 32 de etape ale campionatului. În plus, în ultimele 6 jocuri din Bundesliga și Cupa Germaniei, toate victorii, a înscris de 20 de ori.