Meniu

Mainz – Bayer Leverkusen

Își continuă gazdele scufundarea în fața coșmarului din Leverkusen

Mainz a început catastrofal sezonul de Bundesliga și, după doar două etape, și-a înlocuit antrenorul. Declinul a continuat și contra lui Union Berlin, iar statistica nu dă prea multe motive de optimism alb-roșiilor nici în fața celor de la Leverkusen, care îi va vizita sâmbătă.

Fără să căutăm prea mult în istoricul recent al campionatului german, putem vedea că Mainz a fost o echipă cu pretenții în Bundesliga, care a bifat inclusiv prezențe în cupele europene. În ultimi ani, însă, fosta formație a lui Jürgen Klopp a decăzut serios, fiind mai degrabă o echipă ce luptă pentru supraviețuire decât pentru gloria europeană.

Bayer caută prima victorie

Cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri, Mainz arată rău în actuala stagiune. Iar semnele nu sunt pozitive nici înaintea confruntării de sâmbătă cu Leverkusen. Bayer a reușit în ultimii ani victorii fără mari emoții în fața adversarei din următoarea etapă și în prezent caută reintrarea în ritm competițional înaintea debutului în Europa League.

Cu trei egaluri în primele trei runde, roș-negrii au nevoie de o victorie care să-i descătușeze în drumul lung către o clasare în primele patru, obiectivul lui Bayer din fiecare an. E greu de crezut că Mainz poate să învingă în acest moment echipa din Leverkusen, mai ales că apărarea gazdelor a fost franjuri în primele runde, tocmai de aceea miza ar trebui să fie pe golurile oaspeților.

KEY POINTS:

  • Mainz are trei eșecuri în primele trei meciuri din Bundesliga, în toate trei primind minimum trei goluri (golaveraj 2-11 în acest interval)
  • Gazdele au patru înfrângeri în ultimele cinci partide jucate acasă campionat, trei dintre ele la zero (golaverajul pe acest segment fiind de 4-12)
  • Leverkusen are cinci victorii la rând în meciurile directe cu Mainz, din care două în deplasare. Patru dintre acestea au fost fără gol primit (golaveraj 10-1 pentru acest interval)
  • Bayer e neînvinsă în acest sezon, în care a strâns trei remize, două dintre ele la echipe de cupe europene (0-0 la Wolfsburg și 1-1 acasă, cu Leipzig)
  • Leverkusen are o singură înfrângere în cele mai recente 11 partide oficiale jucate în deplasare, din care șase sunt victorii (golaveraj 24-9 în acest interval)