Meniu

AJAX, UN NOU SUCCES CLAR CU RANGERS

Umilită grav de Liverpool și Napoli, Ajax are ocazia să își ia o mică revanșă contra lanternei roșii a grupei, Rangers. Scoțienii, care nu mai au șanse nici la locul 3, au fost carne de tun în toate partidele și o singură dată au limitat proporțiile scorului la doar două diferență.

GREU PENTRU RANGERS LA REVENIREA ÎN LIGĂ

Prima participare a lui Rangers în faza grupelor Ligii Campionilor după mai bine de un deceniu nu a mers tocmai conform planului până acum, cu cinci înfrângeri din cinci meciuri, ceea ce face ca Rangers să fie una dintre cele două echipe fără niciun punct în acest sezon al competiției.

Desigur, avansarea din Grupa A s-a anunțat incredibil de dificilă încă de la tragerea la sorți, având în vedere forța lui Napoli, Liverpool și Ajax, dar Giovanni van Bronckhorst s-ar fi așteptat la mai mult de la echipa sa, după ce a ajuns în finala Europa League în sezonul trecut.

Golul rapid al lui Scott Arfield în înfrângerea cu 7-1 acasă cu Liverpool rămâne singurul gol pe care Rangers l-a marcat în cele cinci înfrângeri, astfel încât, deși obținerea rezultatului de care au nevoie pentru a avansa în Europa League împotriva lui Ajax (o victorie la minim 5 goluri diferență) pare a fi o propunere imposibilă, ei au totuși mândria de a juca în fața unui public exigent de pe Ibrox.

Într-adevăr, în condițiile în care Celtic s-a distanțat la patru puncte în fruntea clasamentului Scottish Premiership prin victoria de duminică în fața lui Livingston, van Bronckhorst este un om aflat sub o presiune semnificativă, având în vedere scăderea rezultatelor și a performanțelor de până acum în acest sezon, zero puncte dintr-o campanie europeană nefiind cu siguranță un record pe care va dori să îl aibă în CV-ul său de manager.


ȘI AJAX ȘI-A PIERDUT STRĂLUCIREA

De asemenea, Ajax s-ar fi așteptat să le forțeze mult mai mult pe Napoli și Liverpool în ceea ce privește calificarea în faza grupelor, dar nu se poate plânge că a pierdut toate cele patru meciuri împotriva italienilor și englezilor.

Acestea fiind spuse, campionii olandezi din Eredivisie au fost echipa mai bună împotriva echipei lui Jurgen Klopp înainte ca Mohamed Salah să deschidă scorul contra cronometru cu puțin timp înainte de pauză pe Amsterdam Arena săptămâna trecută, Alfred Schreuder rămânând să deplângă mai multe ocazii ratate de echipa sa.

Învingerea campionilor 2018-19 ar fi însemnat să se îndrepte spre Scoția cu șansa de a depăși Reds pe locul doi în grupă, dar golurile lui Darwin Nunez și Harvey Elliott în a doua repriză înseamnă că Ajax va trebui să se mulțumească cu un loc în Europa League în schimb, cu condiția să nu fie zdrobită de Rangers, după ce i-a învins cu 4-0 în prima zi de meci.

După ce a avut un weekend liber de la sarcinile interne - unde se află deasupra lui PSV Eindhoven în fruntea Eridivisie, înainte de a se confrunta cu rivalii lor la titlu weekendul viitor - Schreuder va fi foarte încrezător că echipa sa se poate despărți de Liga Campionilor cu o victorie marți.

Acesta este și pronosticul pe care mizăm - o victorie a oaspeților, pentru care avem o cotă de 2.00.

PUNCTE CHEIE:

  • Rangers a pierdut categoric toate cele 5 meciuri din grupă, o singură dată limitând proporțiile înfrângerii la doar două goluri diferență;
  • Și în sezonul precedent scoțienii au fost eliminați de Malmo din Ligă, fiind eficientă doar în Europa League contra unor echipe care nu aveau neapărat motivație în această competiție;
  • Și în campionat Rangers a fost călcată în picioare de principala rivală, Celtic, singura echipă care contează într-un campionat altfel modest;
  • Chiar dacă în Ligă nu le-a făcut față lui Napoli și Liverpool, Ajax a adunat 3 victorii în ultimele 3 etape de campionat.