Meniu

24 Decembrie. Maccabi prelungește forma proastă a lui Shmona.

SE REDRESEAZĂ MACCABI CONTRA LUI KIRYAT?

Maccabi Tel Aviv s-a calificat în primăvara Europa League, dar în prima ligă din Israel a pierdut contactul cu rivala din Haifa. Pentru a avea o șansă în a-și păstra coroana de campioană, echipa antrenată de Giorgos Donis trebuie să bată joi seara pe Kiryat Shmona, una din adversarele ei preferate. Oaspeții vin după o serie grea și nu par să aibă șanse nici măcar să marcheze.

Sezonul trecut, Maccabi Tel Aviv nu a avut mari probleme în a-și adjudeca titlul, performanță pe care a reușit să și-o adjudece cu etape bune înainte de finalul campionatului, care a găsit-o la 14 puncte în fața rivalei din Haifa. În această stagiune, lucrurile stau însă diferit pentru echipa din capitala Israelului, iar Haifa profită momentan de involuția campioanei și se bucură de prima poziție în clasament.

Succese în Europa, fluctuații în campionat

E drept că Maccabi este implicată într-o luptă pe două fronturi, pentru că evoluează cu destul succes și în Europa. Eliminată în play-off-ul Ligii Campionilor de Salzburg (după ce trecuse anterior de trei tururi preliminare), echipa din Tel Aviv a nimerit în grupele Europa League într-o serie accesibilă. Dacă Villarreal era clar favorita, israelienii au reușit să-și câștige punctele cu Sivasspor și Qarabag, iar astfel a ajuns din nou în primăvara europeană, acolo unde va întâlni pe Shakhtar Donetsk.

În campionat, lucrurile stau mai complicat, pentru că Maccabi se află momentan la 11 puncte în spatele rivalei din Haifa, dar și cu un meci mai puțin disputat. Campioana Israelului a remiza cu liderul (2-2 în deplasare), dar a mai înregistrat alte patru egaluri și încă două înfrângeri, iar momentan se află pe locul 5 în clasament.

Problema celor din Tel Aviv se pare că este prestația din primele reprize ale meciurilor, acolo unde au marcat doar șase goluri. Restul de 13 au venit în partea a doua a meciurilor, șase dintre acestea chiar în ultimele 20 de minute. Ca o continuare firească a acestei disfuncționalități, Maccabi nu a reușit să deschidă scorul decât în trei dintre cele 11 meciuri pe care le-a disputat, două terminându-se 0-0, iar în șase dintre ele conducerea inițială să fie luată de adversari.

Totuși, în ultimele runde Maccabi a arătat că își revine, iar adversara sa de joi seara, Kiryat Shmona, are o serie neagră în ultimele cinci meciuri. Din acest motiv, credem că trupa din Tel Aviv se va impune, ba chiar considerăm că o poate face fără să primească gol.

PUNCTE CHEIE:

  • Maccabi e neînvinsă de patru meciuri, interval în care a obținut două victorii și un golaveraj de 7-5;
  • Kiryat are patru înfrângeri în ultimele jocuri disputate și nu a marcat în patru din ultimele cinci (golaveraj 1-7);
  • Oaspeții au trei deplasări la rând fără victorie, ultimele două fiind înfrângeri (golaveraj 1-3 în perioada indicată);
  • Gazdele au strâns 17 confruntări directe la rând fără înfrângere în fața vizitatoarei când s-a jucat la Tel Aviv, 14 dintre acestea fiind victorii;
  • Maccabi a câștigat ultimele șase directe pe care le-a disputat acasă cu Kiryat, patru dintre acestea fără să primească gol. Golaverajul în acest interval este 19-3;
  • Nouă victorii la rând are echipa din Tel Aviv în precedentele conf