Meniu

Lokomotiv Moscova – Rotor Volgograd

Se poate încurca vicecampioana Lokomotiv cu “lanterna” Rotor?

Au trecut 11 etape din actualul sezon al campionatului rusesc, iar echipa din Volgograd nu are încă nicio victorie. Lokomotiv, în schimb, traversează o perioadă foarte bună și, chiar dacă este între două meciuri din Liga Campionilor, e greu de crezut că nu se va concentra îndeajuns pentru a-și răpune modesta vizitatoare.

Rotor Volgograd a fost, în vremuri îndepărtate, o echipă redutabilă a Rusiei, care la finalul anilor ‘90 învingea în cupele europene trupe precum Nantes, Basel și elimina pe Manchester United. Anii au trecut și, între timp, rușii au ajuns inclusiv în ligile de amatori.

Norocul li s-a schimbat însă odată cu pandemia, care i-a găsit pe locul 1 într-o ligă secundă a Rusiei foarte echilibrată. Deși ar fi trebuit să se joace 38 de etape, campionatul s-a întrerupt după 27, astfel că Rotor a ajuns în Premier League-ul de la Moscova de pe primul loc.

Lokomotiv se pregătește pentru Bayern

Aici, însă, nivelul i-a cam dat pe spate. Fără victorie după 11 etape și doar cu trei egaluri în tolbă, echipa din Volgograd trebuie să schimbe rapid ceva dacă nu vrea să revină în anonimat.

Sâmbătă, se deplasează pe terenul lui Lokomotiv Moscova, care vine după un rezultat mare obținut în grupele Ligii Campionilor. Deși nu i se dădeau prea multe șanse, vicecampioana Rusiei a reușit să smulgă un egal campioanei Austriei, Red Bull Salzburg, chiar pe terenul acesteia (2-2).

Marți, testul pe care Lokomotiv trebuie să-l treacă e însă infinit mai greu, pentru că la Moscova se va deplasa Bayern Munchen. Tocmai de aceea, meciul cu Rotor poate reprezenta un test util înaintea duelului de foc cu cea mai în formă echipă din Europa.

KEY POINTS:

  • Lokomotiv are patru victorii consecutive în precedentele meciuri din campionatul rus din care trei fără gol primit (golaveraj 5-1 în acest interval)
  • Vicecampioana Rusiei nu a mai pierdut de opt meciuri. Are în acest interval patru succese și trei egaluri, ultimul pe terenul lui Salzburg, în Liga Campionilor
  • Volgograd a revenit în prima ligă rusă după 15 ani de absență și doar grație întreruperii campionatului din cauza pandemiei
  • Volgograd are zece înfrângeri și trei egaluri în ultimele 13 partide, două dintre eșecuri fiind în Cupa Rusiei
  • În privința jocurilor din deplasare, oaspeții au patru la rând fără gol primit, din care trei sunt înfrângeri cu 3-0!