Meniu

Liverpool – Midtjylland

Își refac “cormoranii” pofta de goluri contra fragililor danezi?

Câștigarea campionatului nu i-a prins prea bine lui Liverpool, care a început să “scârțâie” în startul acestui sezon. De două meciuri însă, “cormoranii” au reluat șirul victoriilor și nu există niciun argument solid care să ne facă să credem că Midtjylland poate să o încurce pe Anfield pe campioana Europei din 2018.

Jürgen Klopp are probleme exact unde poate să doară mai tare adică în apărare, acestea apărând în ultima lună odată cu accidentările a doi oameni esențiali pentru defensiva lui Liverpool. Portarul Alisson Becker și Virgil van Dijk vor fi absenți pentru perioade îndelungate, iar acest lucru s-a reflectat rapid și în jocul roșiilor.

Victorie cu noroc la Amsterdam

Primele cinci meciuri nu au anunțat deranjul care urma să vină pentru Liverpool, pentru că Salah și colegii lui au înșiruit inițial victoriile. După ce a pierdut la penalty-uri Supercupa contra lui Arsenal, “cormoranii” au făcut 4-3 în prima etapă cu Leeds. A venit apoi o victorie clară la Londra cu Chlesea (2-0) și demantelarea lui Lincoln în Cupa Ligii (7-2), succese ce au fost urmate de alte trei puncte în campionat obținute cu Arsenal (2-1). “Tunarii” s-au răzbunat însă în Cupa Ligii, unde au învins din nou la penalty-uri, iar apoi dezastrul s-a produs cu Aston Villa: 7-2 pentru echipa din Birmingham, cele mai multe goluri luate de Liverpool în ultimii 50 de ani!

Ulterior, trupa lui Klopp a făcut 2-2 cu rivala Everton, dar soarta le-a surâs la Amsterdam. Chiar dacă a dominat-o în multe momente pe Ajax, Liverpool ar fi putut să primească măcar un gol dacă ofensiva olandezilor era mai atentă, dar așa a plecat cu trei puncte după debutul din Liga Campionilor. Succesul din mijlocul săptămânii a fost dublat în weekend contra lui Sheffield United, astfel că revenirea în Ligă pe Anfield se face sub cele mai bune auspicii.

Midtjylland a fost carne de tun la debut

Pentru oaspeții de marți, aceasta este prima ediție a Ligii Campionilor la care apar în faza grupelor. După ce pe parcurs au trecut de Ludogorets (1-0), Young Boys (3-0) și Slavia Praga (4-1 la general), danezii de la Midtjylland s-au încurcat teribil în fața Atalantei.

Deși au avut o posesie superioară italienilor (52% la 48%), nordicii nu au știut cum să materializeze acest aspect. Așa s-a ajuns ca la final scorul să fie unul de-o tristețe maximă pentru Midtjylland, care vine acum pe Anfield cu un moral scăzut.

Pe hârtie, acesta este probabil cel mai dezechilibrat meci al serii și ne așteptăm ca Liverpool să-i ia pe sus pe modeștii lor adversari. Cum victoria pare o formalitate pentru englezi, singura chestiune rămasă sub semnul întrebării este diferența de scor, care ne așteptăm să fie una generoasă.

KEY POINTS:

  • Liverpool și-a revenit și a câștigat ultimele două jocuri, după ce în precedentele trei nu reușise să mai simtă gustul victoriei
  • Gazdele au marcat în ultimii doi ani în toate partide disputate pe teren propriu în afara celui din Cupa Ligii cu Arsenal, programat în urmă cu o lună
  • “Cormoranii” nu au pierdut în ultimele 26 de meciuri disputate pe teren propriu în Europa și au strâns 19 victorii și șapte egaluri în acest interval
  • Liverpool nu a pierdut de 52 de meciuri oficiale pe teren propriu (rezultatele în cele 90 de minute, fără prelungiri sau penalty-uri) și are 45 de victorii în acest interval
  • Danezii au pierdut la debutul în grupele Ligii cu 0-4 acasă, în fața Atalantei