Meniu

4 Martie. Chelsea câștigă cu Liverpool și aduce o cotă de 2.20.

VEDEM UN MECI ÎNCHIS DIN PARTEA LUI LIVERPOOL ȘI CHELSEA?

Liverpool și Chelsea se află exact la limita exterioară a cvartetului din fruntea Premier League, astfel că de aici încolo orice punct e important pentru cele două formații. Întâlnirea de pe Anfield Road are o însemnătate nebănuită, astfel că este foarte posibil să vedem un meci închis, în care cele două pot prefera să se neutralizeze reciproc.

Am intrat în treimea finală a acestui sezon, iar calculele încep să fie făcute acum după aproape fiecare meci. Echilibrul din lupta pentru locurile de Liga Campionilor inspiră la multă prudență echipele implicate, adică West Ham, Liverpool, Chelsea și Everton, cele patru formații care se află într-un interval de două puncte și care luptă pentru a prinde ultimul loc de Liga Campionilor destinat Angliei.

Liverpool e în comă pe Anfield

Dintre cele 4, cel mai mult surprinde situația campioanei Liverpool, care după două sezoane de fotbal la cel mai înalt nivel aproape fără oprire a început să dea semne de oboseală. Acestea s-au materializat întâi în accidentările care au lovit lotul pregătit de Jurgen Klopp, iar departamentul cel mai afectat a fost apărarea. Virgil van Dijk și Joe Gomez sunt accidentați de multă vreme, iar Fabinho, Matip și chiar Henderson, cei desemnați să-i înlocuiască pe cei doi stoperi titulari, au avut și au în continuare probleme medicale.

Acest lucru a afectat performanțele ‘cormoranilor’, care au început să dea rateu după rateu. Ce e și mai surprinzător este faptul că Liverpool și-a pierdut aura de invincibilitate de pe Anfield, acolo unde nu a mai câștigat de la un 2-1 cu Tottenham, din 16 decembrie. Din acel moment, campioana a mai jucat de 6 ori pe propria arenă și, după două egaluri (1-1 cu West Brom și 0-0 cu Man. United), au urmat 4 înfrângeri: 0-1 cu Burnley și Brighton, 1-4 cu Man. City și 0-2 cu Everton.

Chelsea e Phoenix sub Tuchel

Meciul cu Chelsea e clar că nu o prinde pe campioană în cea mai bună formă, însă măcar în ultimele două săptămâni Liverpool a reușit să mai adune două victorii în deplasare: 2-0 cu Sheffield United și 2-0 în Liga Campionilor cu Leipzig.

Chelsea, în schimb, se poate lăuda cu o serie mult mai consistentă, mai ales de la instalarea lui Thomas Tuchel. Neamțul care în sezonul trecut a jucat finala Ligii Campionilor cu PSG a fost adus la începutul anului în locul lui Frank Lampard și, fără a revoluționa momentan jocul londonezilor, a reușit să aducă acel factor de echilibru care le-a lipsit acestora. Așa au apărut și rezultatele, iar în 9 jocuri cu noul antrenor, albaștrii au reușit să rămână neînvinși și să obțină 6 victorii. Cele mai importante sunt cele obținute în deplasare la Tottenham și Atletico Madrid (ambele 1-0), în timp ce în ultima etapă Chelsea a smuls și un 0-0 cu Manchester United.

Este destul de clar că în acest moment Chelsea se reconstruiește de la bază și preferă să nu ia gol înainte să dea, lucru arătat și în cea mai recentă partidă. De partea cealaltă, Liverpool are probleme majore din cauza absențelor din compartimentul defensiv, astfel că nu își permite un joc avântat. Din acest motiv considerăm și că meciul are mari șanse să se termine NGG, adică să nu vedem ambele echipe marcând. Cota, 2.20, este una care face să merite investiția în acest pronostic cu grad de risc mediu.

PUNCTE CHEIE:

  • Liverpool nu a marcat în 4 din precedentele 5 meciuri jucate pe Anfield, perioadă în care a acumulat un golaveraj uluitor de 1-8;
  • Campioana are mari probleme în privința jocurilor de acasă. În perioada recentă, a strâns două egaluri și 4 înfrângeri, în special din cauza impotenței atacului;
  • Chelsea practică un joc extrem de închis de când a fost preluată de Tuchel. În 7 din cele mai recente 9 partide ale albaștrilor pariul NGG a ieșit câștigător;
  • În perioada indicată anterior, londonezii au ținut poarta închisă în 6 rânduri, reușind să acumuleze un golaveraj de 9-4;
  • Chelsea are probleme serioase în partidele contra echipelor din Top 8 al Premier League. Din cele 9 astfel de meciuri, 8 s-au terminat în zona pariului NGG, iar albaștrii au marcat doar de 5 ori în acest timp.