Meniu

LILLE – NANTES

Zboară “canarii” cu frumoasa cotă a gazdelor?

Etapa a 5-a a din Franța debutează vineri seara la Lille, acolo unde fosta campioană din Hexagon primește vizita lui Nantes. Și pentru că Ligue 1 este o competiție care oferă o sumedenie de meciuri echilibrate, pariorii pot găsi cote interesante la meciuri care, conform statisticii, par să aibă un rezultat evident.

Lille vrea grupele Ligii Campionilor cu orice preț

Așa se întâmplă și în cazul partidei de față, pentru că Lille este o obișnuită a primelor locuri, cel puțin în ultima decadă, în timp ce Nantes se zbate în mediocritate de multă vreme. Cu un buget de 147 de milioane de euro, cel mai mare din istoria lor, gazdele de vineri seara nu-și permit pași greșiți în fața adversarilor din jumătatea inferioară a clasamentului dacă vor să își atingă obiectivul: grupele Ligii Campionilor. Sezonul trecut i-a prins pe cei de la Lille la un punct de primele trei locuri în momentul întreruperii și, astfel, au ratat șansa participării în competiția regină a cluburilor. Acum, după patru etape, sunt neînvinși.

De partea cealaltă, Nantes ocupa locul 13 la momentul întreruperii competiției interne, multipla campioană a Franței fiind doar o umbră a formației din anii 1990-2000. Iar această stagiune a fost începută de “canari” în aceeași notă de mediocritate: o victorie, două egaluri și o înfrângere, golaveraj 5-5. În atare condiții, e destul de evident cine are prima șansă în meciul de vineri.KEY POINTS:

  • Lille a câștigat opt din ultimele 11 partide oficiale disputate acasă, pașii greșiți fiind cu Rennes (1-1), Marseille (1-2) și PSG (0-2)
  • Gazdele sunt neînvinse în acest sezon, în patru etape, după două victorii – cu Metz (1-0) și Reims (1-0) - și două egaluri: contra lui Marseille (1-1) și Rennes (1-1)
  • Nantes are o singură victorie în ultimele șase deplasări efectuate în Ligue 1
  • În ultimele cinci meciuri disputate la Lille, gazdele au strâns cinci victorii, golaveraj 11-2