Meniu

16 Aprilie, la 22:00. Lille și Montpellier aduc cota 1.85!

PRODUC LILLE ȘI MONTPELLIER UN NOU MECI SPECTACOL?

Montpellier este una dintre cele mai spectaculoase echipe din prima ligă din Franța la ora actuală, dar vineri își va testa forța ofensivă contra celei mai bune defensive din campionat. Vorbim aici de Lille, echipa clasată pe primul loc și cea care pare din ce în ce mai aproape de a produce marea surpriză.

PSG a reușit să le elimine pe Bayern Munchen, FC Barcelona și Manchester United din Liga Campionilor, dar are mari probleme în campionatul intern. Echipa lui Pochettino se străduiește să țină pasul cu Lille, care este liderul surpriză din Ligue 1 în acest moment.

Lille mai are 6 finale

Sezonul din Franța a intrat pe ultima sută de metri. După 32 de etape, Lille este pe primul loc, cu 69 de puncte, iar avansul de 3 puncte față de campioana PSG are și greutatea avantajului în meciurile directe. Echipa lui Christophe Gaultier s-a remarcat în actualul sezon grație unei defensive destoinice, dar acest lucru s-a văzut mai ales în jocurile pe care le dispută în deplasare. Acasă, alb-roșii au ceva probleme, poate și pentru că sunt nevoiți să abordeze confruntările într-un mod mai ofensiv.

În ultima vreme, Lille a primit destule goluri atunci când a jucat pe propria arenă. S-a întâmplat în ordine invers cronologică, cu Nimes (1-2), Strasbourg (1-1), dar și cu Ajax în Europa League (1-2). Singura în fața căreia a reușit să țină poarta închisă a fost Olympique Marseille (2-0), dar trupa proaspăt preluată de Jorge Sampaoli are oricum un sezon oscilant, astfel că relevanța acestei victorii nu este foarte mare.

Montpellier visează la Europa League

Pentru Lille, urmează un meci extrem de provocator vineri seară, asta pentru că primește vizita celor de la Motpellier. Trupa de la malul Mediteranei este ultima care a furnizat o surpriză de proporții în Franța, atunci când a reușit să câștige campionatul în 2012. De atunci, însă, echipa din sudul Hexagonului nu a mai reușit să performeze la nivel înalt și nu a mai gustat fotbalul cupelor europene.

În acest sezon, atacul echipei lui Michel Der Zakarian se descurcă excelent, cele 52 de goluri marcate până acum clasând-o din acest punct de vedere pe locul 4 în Ligue 1, chiar în spatele formațiilor de pe podium. Totuși, apărarea oaspeților de vineri nu se descurcă foarte bine și cu 53 de goluri primite, are un bilanț comparabil cu al lui Nantes, penultima clasată. Aflată pe locul 8 momentan, la 6 puncte de Lens și la 3 de Marseille, ocupantele locurilor 5 și 6, Montpellier speră încă la Europa League, așa că motivația este ridicată.

Pentru că ambele formații au obiective importante la care visează, ne așteptăm la un meci extrem de disputat. Asta s-ar traduce într-un GG, iar cota de 1.85 este un bonus pe care bookmakerii ni-l oferă.

PUNCTE CHEIE:

  • Atunci când întâlnește echipe de topul Ligue 1 (primele 8 clasate), Montpellier produce meciuri cu goluri la ambele porți. Așa s-a întâmplat în 12 din cele 13 astfel de partide de până acum;
  • Ambele echipe au marcat în 15 din ultimele 17 meciuri ale lui Montpellier;
  • Montpellier este echipa din Ligue 1 care a produs cele mai multe jocuri cu pariul GG bifat - 75%;
  • Ambele echipe au marcat în 3 din ultimele 4 meciuri pe terenul lui Lille;
  • Meciul tur a fost unul spectaculos, la finalul căruia Lille s-a impus cu 3-2.