Meniu

27 August, la 22:00. Lyon bifează prima victorie la Nantes

Nantes primește vineri, pe Stade de la Beaujoire, pe Lyon, în meciul de deschidere a celei de-a patra etape din noul sezon din Ligue 1. Gazdele au produs un început de campanie mixt, în timp ce Lyon se zbate pe locul 16, chiar în afara zonei de retrogradare, și va încerca să dea startul sezonului la a patra încercare.

Nantes, echilibru perfect la debut

În primele trei meciuri, Nantes a obținut o victorie, un egal și o înfrângere. Un început promițător, cu o prestație bună în egalul din deplasarea la Monaco urmat de o victorie confortabilă cu 2-0 acasă cu Metz, s-a destrămat oarecum cu o deplasare dezamăgitoare la Rennes.

Rennes a remizat în primele două meciuri, dar victoria din Liga Conferinței Europa în fața lui Rosenborg le-a dat un plus de încredere și au început meciul în forță. Ambele echipe au irosit ocazii în prima repriză și, în cele din urmă, un gol al lui Martin Terrier în minutul 58 avea să fie suficient pentru a aduce cele trei puncte echipei locale, deoarece meciul s-a stins pe final de meci, în pofida șirului de înlocuiri al lui Antoine Kombouare.

Cu toate acestea, Nantes va fi rezonabil de mulțumită de startul de campanie, după ce sezonul trecut a evitat la limită retrogradarea prin meciul de baraj, și își va dori să aibă șanse pe teren propriu împotriva unei echipe din Lyon care nu a câștigat în ultimele șase meciuri.

Totuși, va trebui să lucreze la acuratețea paselor, deoarece în prezent este echipa cu cele mai puține pase reușite și cu cea mai mică acuratețe a pasei din Ligue 1 în acest debut de sezon.

Lyon nu se regăsește

Viața sub conducerea noului antrenor Peter Bosz nu a început cu bine pentru Lyon, care nu a obținut nicio victorie în primele trei meciuri de campionat pentru prima dată din sezonul 2000-01. Principala lor problemă o constituie apărarea. Au încasat șapte goluri în trei meciuri - al doilea cel mai mare număr de goluri din divizie -, trei dintre acestea fiind încasate în meciul precedent, acasă cu nou-promovata Clermont.

Desigur, les Lanciers au avut un început admirabil în Ligue 1 și se află pe locul trei în clasament, dar o echipă cu acreditările și așteptările lui Lyon trebuie să se aștepte să învingă o echipă nou- promovată pe teren propriu, mai ales după ce a condus în două rânduri la două goluri diferență.

Lucrurile au început destul de bine, deoarece echipa lui Bosz a produs fotbalu ofensiv pentru care este renumită - Moussa Dembele a marcat de două ori la începutul meciului, iar Lucas Paqueta a adăugat o a treia pentru a face 3-1 la pauză - dar Clermont s-a mobilizat în actul secund și o dublă a lui Elbasan Rashani a stricat ziua gazdelor, egalarea venind în minutul 91.

Pierderea unui avantaj de două goluri în ultimele 10 minute va fi o lovitură pentru moralul echipei ș sei va adăuga la presiunea timpurie sub care se află deja Bosz, dar olandezul se poate consola cu faptul că Dembele și-a redescoperit cizmele de golgeheter, după aproape nouă luni fără gol, și că au învins Nantes în fiecare dintre cele trei întâlniri anterioare.

PUNCTE CHEIE:

  • Lyon a câștigat ultimele 3 meciuri directe, marcând de fiecare dată cel puțin două goluri;
  • Sezonul trecut, în 18 meciuri cu ultimele 9 clasate, Lyon a cedat doar 5 egaluri și a câștigat de 13 ori;
  • Nantes a pierdut 7 din cele 8 meciuri jucate sezonul trecut cu primele 4 clasate. În plus, în 22 de meciuri cu primele 11 clasate, a reușit o singură victorie și a pierdut de 13 ori.