Meniu

24 August, la 22:00. Young Boys, calificare spectaculoasă

Încercând să răstoarne deficitul de 3-2 din prima manșă a barajului pentru accederea în grupele Ligii, Ferencvaros primește pe Groupama Arena vizita lui Young Boys într-o confruntare decisivă. Oaspeții au reușit săptămâna trecută să obțină un avantaj în manșă tur deși au jucat în inferioritate numerică încă din minutul 25 și vor încerca acum să tranșeze în favoarea lor calificarea.

Ferencvaros, creștere continuă de formă

Primul test adevărat pentru Ferencvaros pe plan continental a venit în confruntarea cu echipa lui Nicolae Stanciu, Slavia Praga, în turul al treilea de calificare al Ligii Campionilor și, în ciuda faptului că s-a calificat cu 2-1 la general, înfrângerea din Cehia a arătat totuși că mai sunt lucruri de pus la punct. Per total însă, faptul că au eliminat echipa care sezonul trecut le-a lăsat acasă pe Rangers, Leicester sau Nice rămâne o performanță uriașă.

Franck Boli a încercat să facă din stadionul Wankdorf terenul său de joacă și a marcat ambele goluri ale lui Ferencvaros în meciul tur, dar Meschack Elia, Vincent Sierro și Ulisses Garcia de la Young Boys au propulsat echipa gazdă spre o victorie entuziasmantă, în ciuda eliminării lui Silvan Hefti în minutul 25.

Un succes cu 4-1 în campionat în fața lui Mezokovesd-Zsory a precedat înfrângerea din Elveția și, din fericire pentru oamenii lui Peter Stoger, aceștia nu au avut de luptat în acest weekend în campionat pentru a-și păstra în viață visul de a participa din nou în faza grupelor.

Plasa de siguranță a Ligii Europa este pregătită și așteptată pentru campionii maghiari în cazul în care nu reușesc să producă surpriza pe teren propriu, unde au câștigat șase din ultimele șapte meciuri competitive și au găsit poarta în ultimele 14.

Young Boys asigură spectacolul

În mod similar, Young Boys nu a trebuit să obosească cu un meci intern între cele două etape din playoff, ceea ce este foarte bine, având în vedere că următoarea lor luptă din Superliga elvețiană este o deplasare dificilă la Basel, pe 29 august.

Echipa lui David Wagner nu a avut un start perfect în apărarea titlului - are 4 puncte după 3 jocuri - dar un succes la pas în cupă, 4-1 contra lui Littau, le-a ridicat moralul cu câteva zile înainte de o altă performanță plină de goluri în Europa.

Young Boys se poate lăuda acum cu trei victorii la rând - timp în care au marcat 10 goluri, dar nici o victorie nu a venit la pachet cu poarta intactă - astfel că atacul poate fi cea mai bună formă de apărare pentru vizitatori, care încearcă să ajungă în faza grupelor turneului de elită al Europei pentru a doua oară în istorie.

Ambele meciuri în deplasare ale lui Young Boys în preliminariile Ligii Campionilor din acest an s-au încheiat la egalitate și, deși meciul de marți marchează prima lor întâlnire cu Ferencvaros în Ungaria, doar două dintre cele șase deplasări anterioare ale lor în fața unor echipe din această țară fără ieșire la mare s-au încheiat cu victorie.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 4 meciuri europene ale lui Young Boys au adus goluri la ambele porți;
  • Meciurile jucate pe teren străin de Young Boys sunt prolifice în goluri, cu 7 din ultimele 10 bifând pariul GG;
  • Din 20 ianuarie, Ferencvaros a marcat în toate meciurile jucate pe teren propriu;
  • Totuși, sezonul trecut de Liga Campionilor Ferencvaros a încasat 17 goluri în cele 6 meciuri din grupe, arătând mari probeme defensive în fața adversarilor mai valoroși.