Meniu

23 Mai, la 22:00. Asigură Monaco locul 3 la Lens?

AS Monaco este una din revelațiile acestui sezon din Franța, după ce în sezoanele anterioare s-a prăbușit în mod inexcplicabil. Candidată la titlu în actuala stagiune, formația din Principat se luptă pentru locul 3, pe care-l poate obține cu siguranță dacă va câștiga ultimul meci din acest sezon în deplasarea de la Lens.

Lille este candidata principală pentru titlu, iar o victorie la Angers ar asigura al 4-lea titlu din istorie și ar produce o lovitură de proporții rivalilor de la PSG. Milionarii din capitală sunt la un punct în spatele liderului, dar nu mai au soarta în propriile picioare, astfel că trebuie să câștige la Brest și să aștepte un eventual pas greșit al liderului.

Monaco poate spera în miracolul locului 2

La două puncte în spatele celor de la PSG se află Monaco, cea care, astfel, are șanse inclusiv la locul 2. În același timp, Lyon pândește de pe locul 4, acolo unde se află la o diferență de doar un punct, astfel că pentru Monaco drumul de la paradis spre iad e foarte scurt. Locul 3 i-ar asigura prezența în turul preliminar al Ligii Campionilor, însă dacă Manchester United ar câștiga Euorpa League ar avea prezența asigurată direct în grupe.

O victorie a lui Monaco la Lens, o echipă care a scăzut ritmul în ultimele etape, este cotată la 1.60. Chiar dacă nu este mare, prestațiile monegascilor din ultima vreme indică drept probabil un succes al oaspeților.

PUNCTE CHEIE:

  • Monaco este într-o formă excelentă în campionat, acolo unde a câștigat 7 din precedentele 8 jocuri. Ocupă, astfel, locul 3, calificant în Liga Campionilor;
  • Oaspeții de duminică au un atac excelent, al treilea din Ligue 1, cu 76 de goluri înscrise;
  • Mai mult, echipa din Principat se poate baza pe o defensivă puternică, care a reușit să țină poarta închisă în 7 din precedentele 9 jocuri din campionat;
  • Lens are dificultăți în acest final de sezon, în care a pierdut de 3 ori consecutiv, perioadă în care a primit 8 goluri,
  • Recent, gazdele au avut probleme în fața echipelor din vârf. Au pierdut 3 meciuri și au remizat o dată în ultimele 4 confruntări cu formațiile din Top 4.