Meniu

7 Mai, la 22:00. Continuă Leicester drumul spre Ligă cu Newcastle?

Premier League și-a reconfirmat statutul de vârf al fotbalului european prin finala Manchester City – Chelsea din Liga Campionilor, astfel că nu e de mirare ce luptă e la vârful campionatului englez. Una dintre premiantele sezonului este Leicester, locul 3 momentan, care mai are nevoie de câteva puncte pentru a fi sigură de prezența în elita fotbalului european.

Manchester City este, cu siguranță, echipa cea mai în formă din Europa, lucru demonstrat și în Premier League, acolo unde are un avans de 13 puncte în vârful ierarhiei, dar și în Liga Campionilor, unde a eliminat-o fără drept de apel pe PSG. Totuși, fotbalul englez are multe alte echipe tari, chiar dacă nu toate au un nume rezonant.

Leicester are un final de sezon incendiar

Una dintre acestea este chiar Leicester, care în ciuda faptului că a câștigat campionatul în 2016, a rămas în continuare cu eticheta de echipă din valul doi, cel mult. Nu contează că sezonul trecut a scăpat printre degete calificarea în Liga Campionilor (înfrângeri cu Man. United și Tottenham în ultimele două etape) și nici că în acest campionat aproape că nu a ieșit din Top 4 al PL.

Până în prezent, în primele 34 de runde, echipa lui Brendan Rodgers a arătat o constanță remarcabilă contra echipelor din partea a doua a clasamentului, acolo de unde vine și viitoarea adversară. Problemele au apărut atunci când Leicester a dat piept cu rivalele din top. Chiar și așa, ‘vulpile’ au reușit câteva rezultate remarcabile, cum ar fi victoria de pe terenul lui Man. City (5-2), cea de la Tottenham (2-0) ori succesele de acasă cu Chelsea (2-0) și Liverpool (3-1).

Momentan, Leicester are un avans de 5 puncte față de locul 5 ocupat de West Ham, dar meciul de vineri cu Newcastle este singurul relativ ușor pe care îl mai are de disputat. În ultimele 3 etape, locul 3 din Premier League dă piept cu Manchester United, Chelsea și Tottenham, doar ultimul meci fiind programat acasă.

Newcastle a cam scăpat de emoții

Echipa pregătită de Steve Bruce poate aborda partida cu Leicester fără tensiune, pentru că situația s-a cam lămurit în privința retrogradării. Sheffield United își făcea oricum planuri de mult pentru Championship, dar rezultatele din ultimele etape le-au cam trimis spre resemnare și pe WBA și Fulham.

Newcastle a reușit în precedentele 5 runde victorii cu Burnley (2-1) și West Ham (3-2), în timp ce Tottenham (2-2) și Liverpool (1-1) au fost doar egalele echipei din nordul Angliei. Doar Arsenal, în ultima etapă, a putut să învingă ‘coțofenele’ (2-1), semn că relaxarea s-a cam instalat în sânul echipei cu cel mai greu accent din Premier League.

Din acest motiv, un Leicester motivat nu pare să aibă antidot în acest joc, motiv pentru care mizăm clar pe ‘1 solist’. Chiar dacă acest pronostic are o cotă puțin peste 1.40, tot considerăm că merită încrederea noastră.

PUNCTE CHEIE:

  • Leicester s-a descurcat bine în ultimele meciuri pe care le-a găzduit în toate competițiile. A câștigat de 5 ori în ultimele 6 apariții acasă, singura înfrângere fiind suferită în fața lui Man. City;
  • În acest sezon, echipa lui Brendan Rodgers s-a obișnuit să câștige atunci când joacă acasă cu echipele din subsolul clasamentului. ‘Vulpile’ au 7 victorii din 8 astfel de meciuri cu echipele clasate de la locul 12 în jos;
  • Leicester are nevoie de puncte pentru a-și securiza locul de Champions League, în timp ce Newcastle este ca și salvată de la retrogradare grație celor 9 puncte care o despart de ultimele 3 poziții;
  • Leicester a câștigat categoric ultimele 3 confruntări directe, golaverajul acestora fiind 10-1;
  • Oaspeții au dificultăți în a marca în deplasare. Cu 14 goluri înscrise în 17 meciuri pe teren străin, Newcastle are a doua cea mai slabă ofensivă din Premier League în acest sens;
  • ‘Coțofenele’ nu au mișcat deloc în fața echipelor din Top 4 al PL, în fața cărora au acumulat 6 înfrângeri din tot atâtea meciuri.