Meniu

26 Aprilie, la 22:00. Leicester câștigă după pauză

Cursa pentru primele 4 locuri este încă aprinsă în Anglia, mai ales că au mai rămas 5 etape complete de disputat. Leicester închide etapa a 32-a cu un meci contra lui Crystal Palace în care poate obține 3 puncte extrem de prețioase în economia luptei pentru Liga Campionilor.

Manchester City pare că s-a detașat deja în câștigătoare, iar concitadina United e aproape sigură de locul 2, astfel că primele două poziții sunt ca și acontate. Pentru celelalte formații din vârful Premier League, lupta se duce în special cu gândul la banii și faima din Champions League, acolo de unde Liverpool sau Tottenham pot absenta în sezonul următor.

Leicester s-a abonat la Top 4, dar anul trecut a suferit un coșmar

Pe locul 3 în acest moment, Leicester părea confortabilă la un moment dat în această cursă. Formația lui Brendan Rodgers a petrecut 26 din cele 32 de etape în Top 4 și nu vrea să mai trăiască situația din stagiunea precedentă. Atunci, deși începând cu etapa a 6-a a fost pe un loc de Liga Campionilor până în runda a 36-a, a pierdut două jocuri pe final de campionat cu Manchester United și Tottenham și visul s-a năruit.

Acum, ‘vulpile’ vor să se pună la adăpost în meciurile considerate mai accesibile, așa cum este și cel cu Crystal Palace, pentru că urmează un program destul de dificil. Deplasări la Manchester United și Chelsea, dar și o vizită a lui Tottenham sunt cele 3 meciuri grele pe care Leicester le are de disputat în ultimele 6 runde.

Crystal Palace nu face față echipelor din top

Norocul foste campioane din 2016 poate fi reprezentat de lipsa de motivație a adversarei de luni, care în acest moment nu are nici presiunea cupelor europene, dar nici pe cea a retrogradării. Aflată pe locul 13, Palace continuă parcursul mediocru din ultimii ani.

Până în prezent, echipa din Londra a jucat de 14 ori contra echipelor din Top 9 al Premier League, dar nu a câștigat decât o singură dată, un 3-1 surprinzător obținut în a doua etapă de campionat. De atunci, au urmat 7 înfrângeri și 6 egaluri, astfel că palmaresul acesta trebuie să le dea moral adversarelor.

Este de așteptat ca Leicester să fie oricum motivată la maximum, așa că ‘1 solist’ se întrevede la depărtare. Cota, în jur de 1.50, este îndeajuns de bună pentru a ne motiva să mizăm pe o victorie a gazdelor.

PUNCTE CHEIE:

  • Leicester a câștigat 4 din ultimele 5 partide disputate pe teren propriu, singurul eșec fiind suferit în fața liderului Man. City. În acest timp, golaverajul ‘vulpilor’ este 12-3;
  • Gazdele au 6 victorii în cele 7 meciuri jucate acasă în campionat contra formațiilor clasate de la locul 12 în jos, adică acolo unde se află și adversara de luni;
  • Crystal Palace are o singură victorie în cele 10 deplasări din Premier League la echipele clasate deasupra ei. În acest timp, a mai acumulat 6 înfrângeri și un golaveraj de 6-21;
  • Londonezii au înscris doar 4 goluri în precedentele 6 meciuri disputate, perioadă în care au acumulat un golaveraj de 4-9;
  • Leicester este neînvinsă în ultimele 3 confruntări directe, două dintre care sunt victorii la zero. Golaverajul în acest interval este de 6-1.