Meniu

Leeds United – Leicester City

Continuă trupa lui Vardy seria victoriilor contra lui Leeds?

Marcelo Bielsa și al lui Leeds United nu arată deloc precum o nou-promovată, lucru probat în mai toate meciurile acestui sezon. Trupa din Yorkshire primește luni seara vizita unui Leicester care se află într-o formă bună, mai ales în jocurile din deplasare, iar oaspeții sunt sensibil favoriți într-o partidă echilibrată.

Anii de chin din Championship par să-i fi călit pe cei de la Leeds, care au revenit în Premier League fără complexul echipei mici. Încă din prima etapă, acel 3-4 de pe Anfield, au arătat că băieții pregătiți de “El Loco” Bielsa au tot ce le trebuie pentru a supraviețui fără probleme pe prima scenă a fotbalului din Anglia.

Leicester are victorii la City și Arsenal

Pe lângă eșecul cu Liverpool din prima etapă, nou-promovata a mai pierdut un singur joc, cel cu Wolverhampton de pe teren propriu. Tot acasă, Leeds a reușit să smulgă un egal mult mai galonatei Manchester City, dar și să învingă pe Fulham după un alt scor fluviu (4-3).

În deplasare, albii au strâns șase puncte, dar de remarcat este succesul din ultima etapă cu Aston Villa, pe care a spulberat-o cu 3-0 în condițiile în care trupa din Birmingham avea patru victorii din tot atâtea meciuri până la acel moment.

De partea cealaltă, Leicester și-a revenit după ce la un moment dat strânsese trei înfrângeri în patru meciuri. După un debut excelent în acest sezon, cu victorii la West Brom (3-0) și acasă cu Burnley (4-2), trupa lui Brendan Rodgers a fost eliminată din Cupa Ligii de Arsenal după un 0-2 acasă. Chiar dacă apoi au făcut surpriza cu un 5-2 de poveste pe terenul lui Manchester City, Vardy și ai lui au continuat forma proastă de pe teren propriu cu înfrângeri contra lui West Ham (0-3) și Aston Villa (0-1).

Revirimentul a venit odată cu debutul în Europa League, acolo unde Leicester a obținut două victorii lejere care au încadrat succesul de pe terenul lui Arsenal (1-0). Prestațiile din deplasare ale “vulpilor” ar trebui să-i avizeze pe cei de la Leeds, care, fără vedeta Kalvin Phillips, vor avea viață grea luni seara.

KEY POINTS:

  • Ultimele patru partide disputate de Leeds au bifat pariul “Pauză sau Final X” (doar cea cu City nu a fost remiză la pauză)
  • Șase din cele șapte meciuri pe care Leicester le-a disputat în acest sezon în competițiile interne au făcut pariul “Pauză sau Final X” câștigător
  • Trei din cele mai recente patru jocuri ale gazdelor s-au terminat cu un total de goluri sub 2,5, la fel ca trei din cele patru pe care le-au avut programate în acest sezon pe teren propriu
  • Leeds a câștigat doar unul din cele patru jocuri de acasă din acest sezon (4-3 cu Fulham, echipă ce are un singur egal în șase etape de Premier League)
  • Leicester are doar victorii în cele patru deplasări oficiale ale sezonului, două dintre ele fiind obținute pe terenurile lui Manchester City (5-2) și Arsenal (1-0)