Meniu

13.03, la 14:30. LEEDS UNITED – CHELSEA LONDRA

CONTINUĂ MARȘUL LUI CHELSEA SPRE LIGĂ CU O VICTORIE CU LEEDS?

Venirea lui Thomas Tuchel la Chelsea a reușit să resusciteze formația londoneză, care a urcat până pe locul 4 și etalează un joc destul de solid la această oră. Leeds, pe de altă parte, și-a pierdut din strălucirea arătată în prima jumătate a sezonului și se rezumă la victorii de control cu echipele inferioare din clasament, astfel că oaspeții par mari favoriți sâmbătă după-amiază.

Frank Lampard nu este plâns prea tare pe Stamford Bridge sau prind împrejurimi, în ciuda statutului său de legendă a lui Chelsea. Mandatul de tehnician al fostului mare mijlocaș nu a fost nicidecum la fel de performant precum cariera de fotbalist pe care a avut-o în tricoul albaștrilor, astfel că înlocuirea sa a fost văzută drept logică. Iar rezultatele pe care echipa le obține sub oblăduirea lui Thomas Tuchel nu fac decât să confirme mutarea.

Liverpool, Atletico, Tottenham și Everton sunt victimele albaștrilor

Chelsea este neînvinsă cu neamțul de 47 de ani pe bancă și zona unde se văd cele mai mari îmbunătățiri este apărarea. Chiar dacă încă nu strălucește pe partea ofensivă, acolo unde Timo Werner și Kai Havertz încep să capete ritm, echipa din Londra se descurcă de minune pe faza defensivă. În cele 11 meciuri jucate în toate competițiile, albaștrii au primit doar două goluri: în deplasările de la Sheffield United (2-1) și Southamtpon (1-1). În rest, aceștia au reușit să câștige fără gol primit câteva meciuri importante, precum cele cu Tottenham (2-0), Atletico Madrid (1-0), Liverpool (1-0) și Everton (2-0).

De partea cealaltă, Leeds nu mai iese din zona mediocrității de o perioadă, după ce în tur a obținut rezultate importante: 1-1 cu Manchester City, 3-0 cu Aston Villa sau 1-0 cu Everton. Singura victorie de-a dreptul remarcabilă pe care albii au reușit-o a fost în deplasarea de la Leicester (3-1), dar asta s-a întâmplat acum o lună și jumătate, iar ‘vulpile’ sunt o echipă cunoscută pentru fragilitatea de pe teren propriu.

Astfel, pronosticul pentru acest meci pare destul de logic, adică ‘2 solist’. Victoria lui Chelsea este răsplătită cu o cotă de 1.80, care pare destul de mare în raport cu realitatea recentă.

PUNCTE CHEIE:

  • Leeds are 4 înfrângeri în cele mai recente 5 meciuri, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 5-8;
  • Echipa antrenată de Marcelo Bielsa are probleme serioase cu echipele din vârf. În ultimele 9 meciuri cu formațiile din Top 10 al Premier League a pierdut de 8 ori;
  • Chelsea a câștigat cu 3-1 meciul din tur, celelalte întâlniri fiind mai vechi de 8 ani deci lipsite de relevanță;
  • Londonezii nu au pierdut în ultimele 9 meciuri din campionat, 6 dintre care sunt victorii. În acest timp, a primit doar două goluri și a acumulat astfel un golaveraj de 11-2;
  • Chelsea se descurcă excelent în deplasare, acolo unde a strâns 5 victorii și un egal în ultimele 6 meciuri, perioadă în care golaverajul este 7-2.