Meniu

27 Decembrie. Leeds se impune greu în fața lui Burnley

REUȘEȘTE BURNLEY UN MECI MARE ȘI LA LEEDS?

Leeds United nu poate momentan să-și depășească condiția de nou-promovată și rămâne angrenată în obositoarea luptă din subsolul clasamentului. E drept, e ultima din grupul care precedă plutonul codaș, din care Burnley vrea să scape, dar dacă judecăm pe baza formei recente, echipa lui Sean Dyche are o șansă bună duminică.

Marcelo Bielsa a reușit să construiască o echipă care joacă un fotbal plăcut ochiului la Leeds, iar acest lucru a contribuit la popularitatea crescândă a antrenorului argentinian. În ciuda rezultatelor sub așteptări din ultima vreme, venit în special din cauza unei apărări care clachează tot mai des, antrenorul argentinian a explicat clar că nu vrea să schimbe modul în care formația sa abordează meciurile, lucru care poate continua să fie în detrimentul albilor.

Șocul cu City a trezit-o pe Burnley

În acest moment, Leeds a ajuns să aibă cea mai slabă defensivă din Premier League, cu 30 de goluri primite în 14 partide, cu unul mai mult decât West Brom. Doar în ultimele patru partide Leeds a scos mingea din plasă de 13 ori, după 2-6 cu Manchester United, 5-2 cu Newcastle, 1-2 cu West Ham și 1-3 cu Chelsea. În plus, nou-promovata a mai înregistrat trei meciuri cu câte patru goluri primite: 3-4 cu Liverpool, 1-4 cu Leicester și 1-4 cu Crystal Palace.

De partea cealaltă, Burnley își revine după un start dezastruos. Fără victorie după primele șapte etape și cu doar două puncte în palmares grație remizelor albe cu West Brom și Brighton, trupa din nord-vestul Angliei a strâns grosul punctelor în ultimele cinci săptămâni. Exceptând înfrângerea dură suferită pe terenul lui Manchester City (0-5), Burnley a arătat excelent și a reușit trei victorii și două egaluri care au scos-o din zona retrogradării. După ce a câștigat cu Crystal Palace (1-0), trupa lui Sean Dyche a remizat cu Everton (1-1) și Aston Villa (0-0), iar apoi le-a luat toate punctele lui Arsenal (1-0) și Wolves (2-1).

Cu jocul defensiv revenit la parametri optimi, Burnley poate spera acum la un rezultat pozitiv și cu Leeds, mai ales că apărarea gazdelor le va oferi, probabil, și câteva oportunități pentru a marca. Din acest motiv, pronosticul pentru partida de față este X2, un deznodământ care poate să ne dubleze banii investiți.

PUNCTE CHEIE:

  • Burnely e neînvinsă în ultimele patru meciuri, timp în care a strâns două victorii și două egaluri împotriva unor echipe de top, iar golaverajul în acest timp este 4-2;
  • Oaspeții au patru meciuri fără gol primit în ultimele cinci deplasări, singura înfrângere din acest interval venind pe terenul lui Manchester City;
  • Echipa oaspete nu a pierdut în ultimele cinci confruntări directe din care trei sunt victorii (golaverajul în acest timp este 8-5;
  • Gazdele au trei înfrângeri în precedentele patru apariții în Premier League, toate GG3+, iar golaverajul în această perioadă este de 9-13, adică o medie de 5,4 goluri pe meci;
  • Leeds are o singură victorie în precedentele șase jocuri disputate pe teren propriu, perioadă în care a strâns un golaveraj de 8-10.