Meniu

Lazio Roma – Bologna


Reușesc romanii să construiască și în Serie A pe victoria din Ligă?

Lazio încearcă de câteva luni să își recâștige ritmul care a dus-o în grupele Ligii Campionilor, dar fără folos. Debutul în competiția-regină a cluburilor s-ar putea însă să fie momentul pe care romanii îl așteptau, iar Bologna poate fi testul perfect. Istoria ne arată că gazdele au prima șansă în acest duel.

Pandemia a alterat multe industrii, la fel și pe cea a fotbalului, însă printre cele mai afectate echipe de pauza pricinuită de virusul ucigaș se numără și Lazio. Cu șanse mari la titlu înaintea întreruperii competiției, echipa lui Ștefan Radu s-a “topit” inexplicabil după reluare și a prins cu greu un loc 4 care a calificat-o în Liga Campionilor.

Baza stă tot in Immobile

Principalul argument al lazialilor în lupta pentru titlu din sezonul trecut a purtat un nume: Ciro Immobile. Atacantul a marcat 36 de goluri și a câștigat astfel Gheata de Aur a Europei e ca un talisman pentru formația sa. Când Ciro înscrie, Lazio câștigă aproape de fiecare dată.

Același lucru s-a întâmplat și în actuala stagiune, contra lui Cagliari (2-0) și a Borussiei Dortmund (3-1). În celelalte trei partide ale sezonului, când Immobile nu s-a aflat printre marcatori, lucrurile nu au mers asa bine pentru Lazio.

Bologna are și ea mari probleme în acest sezon, în care a strâns doar trei puncte în urma unei victorii cu Parma. În rest, trei înfrângeri pe linie cu Sassuolo, AC Milan și Benevento. Tocmai de aceea, mizăm pe o victorie a celor de la Lazio, care trebuie să-și mențină ritmul de competiție și în perspectiva duelului cu Brugge din Liga Campionilor.

KEY POINTS:

  • Bologna nu a mai învins pe terenul lui Lazio din 2012. De atunci, au trecut șapte meciuri, patru fiind câștigate de Lazio, inclusiv ultimul (golaveraj 16-6 în acest interval)
  • Sezonul trecut, Lazio a fost a doua cea mai bună echipă în meciurile jucate pe propriul teren după Juventus. În 19 meciuri, a strâns 14 victorii și doar două înfrângeri (golaveraj 46-17)
  • În prima etapă din Liga Campionilor, romanii au învins acasă cu 3-1 pe Borussia Dortmund
  • Oaspeții au pierdut trei din cele patru partide disputate în acest sezon (golaveraj 7-8)
  • Bologna are cinci înfrângeri la rând în meciurile din deplasare în Serie A, cele mai recente patru fără gol marcat (golaveraj 1-13 în perioada cu pricina)