Meniu

Lazio – Juventus

CONTINUĂ CAMPIOANA SERIA IMPRESIONNTĂ DE PE OLIMPICO?

Juventus se deplasează duminică pe Stadio Olimpico pentru duelul cu Lazio. Chiar dacă au învins în ultima confruntare, romanii au avut în rest probleme serioase cu trupa lui Ronaldo. Revenirea portughezului în distribuția lui Pirlo aproape garantează un succes al multiplei campioane a Italiei.

Conducerea lui Juventus și-a asumat un risc serios atunci când au decis în vară învestirea lui Andrea Pirlo drept antrenor al echipei. Campioană în ultimele nouă sezoane, “Bătrâna Doamnă” caută succesul în Liga Campionilor, dar sunt dispuși să investească timp într-un proiect care să-l aibă la cârmă pe fostul mare mijlocaș de creație.

Se cere timp, dar Ronaldo se grăbește

Noua schimbare de paradigmă de la Juventus contrastează cumva cu intențiile pe care cel mai important jucător al său le are. Ajuns la aproape 36 de ani, Cristiano Ronaldo arată mai bine ca niciodată din punct de vedere fizic, dar anii nu iartă pe nimeni. Tocmai de aceea, superstarul portughez își dorește Liga Campionilor și o dorește cât mai repede.

De partea cealaltă, Pirlo a cerut timp pentru a-și putea implementa filosofia, iar acest lucru s-a văzut și din jocul cumva defazat pe care echipa l-a jucat în anumite momente pe parcursul acestui sezon. Totuși, în ultimele două partide ofensiva campioanei a arătat excelent, cu opt goluri marcate în succesele din deplasările cu Spezia (4-1) și Ferencvaros (4-1).

Lazio trece cu bine de criza medicală

De partea cealaltă, Lazio vine după o serie de cinci meciuri fără înfrângere, chiar dacă se luptă cu o reală criză de efectiv. Inclusiv situația pentru meciul cu Juventus este incertă în tabăra gazdelor, iar antrenorul Simone Inzaghi a declarat că nici cu 24 de ore înainte de meci nu știe exact pe ce jucători se bazează.

La Lazio sunt șanse să revină Ștefan Radu și Lulic, care conform propriului tehnician s-au antrenat normal în ultimele zile. În plus, portarul Strakosha, Leiva sau Immobile, absenți din deplasarea de la Zenit din cauza Covidului, au șanse să apară și ei contra campioanei.

Chiar și așa, pentru Lazio vizetele lui Juventus, mai ales cele din Serie A, au fost adevărate coșmaruri. În afara de confruntarea din decembrie 2019, când gazdele au revenit de la 0-1 și au câștigat cu 3-1, Lazio avea 14 meciuri fără victorie, din care 11 erau înfrângeri. Tocmai de aceea, ne așteptăm cu Juventus să ne dubleze miza cu un succes pe Olimpico.

KEY POINTS:

  • Lazio are o singură victorie în ultimele 15 meciuri directe disputate în Serie A pe Olimpico, chiar în ultima confruntare (3-1). Romanii nu mai bătuseră din 2003, cu Juventus adunând 11 victorii și trei egaluri
  • Echipa lui Inzaghi a primit 12 goluri după primele șase etape de campionat. Este cel mai prost bilanț în acest punct de vedere din sezonul 1992/93, adică din ultimii 28 de ani!
  • Gazdele au o singură victorie în primele trei etape disputate pe Olimpico și au primit gol de fiecare dată. Golaverajul în acest interval este de 4-6
  • Juventus e neînvinsă în cele cinci deplasări oficiale efectuate în acest sezon, acolo unde a marcat de fiecare dată și are un total de 13 goluri înscrise
  • Oaspeții sunt neînvinși în acest sezon și au primit doar cinci goluri în primele șase runde. Golaverajul este de 14-5, iar Cristiano Ronaldo a marcat de cinci ori în trei apariții