Meniu

15 Ianuarie. Lazio i-a dat o lecție de fotbal rivalei Roma

FAC RIVALELE DIN CAPITALĂ UN NOU MECI CU GOLURI?

Lazio nu reușește să repete minunăția de sezon pe care a făcut-o în 2019/20 înainte de pandemie și se chinuiește să mențină contactul cu echipele din Top 6. AS Roma, în schimb, se descurcă destul de bine și se află pe podium cu două etape înainte de terminarea turului, iar semnele sunt bune pentru fosta echipă a lui Totti, care poate spera la o calificare în Liga Campionilor.

Serie A se prezintă ca o veritabilă nebuloasă în acest moment, cu Juventus pe locul 4, AC Milan în top și Lazio aflată tocmai pe locul 8. Calificată în optimile Ligii Campionilor, formația lui Ștefan Radu nu reușește să își găsească constanța în campionat și are șanse mici să repete și sezonul viitor prezența în competiția cea mai de preț pentru cluburile din Europa.

Immobile e regele Romei

Formația lui Simone Inzaghi are mai mulți fotbaliști ofertanți în zona ofensivă, dar niciunul dintre ei nu se compară cu Ciro Immobile, cel care continuă să marcheze pe bandă rulantă. După ce în ediția trecută de campionat a câștigat titlul de Capocannoniere pentru a treia oară cu cele 36 de goluri înscrise, atacantul care va împlini 31 de ani în februarie a continuat festivalul. În această stagiune, Ciro are 16 goluri înscrise în 19 partide, din care 11 în Serie A.

Immobile a înscris în 10 din ultimele 12 partide de campionat la care a participat și îi stă în coastă lui Cristiano Ronaldo, cel care cu 15 goluri reușite deja are un sezon de excepție. Contra Romei, vârful lui Lazio a marcat doar de patru ori în Serie A și are un total de șase reușite în 13 jocuri, sezonul trecut nereușind să înscrie în poarta rivalei.

Merită precizat faptul că Lazio, în traseul ei sinuos, nu a reușit să câștige decât un singur meci din cele cinci pe care le-a disputat cu echipele de Top 10 acasă: 2-0 cu Napoli. În rest, a remizat cu Juventus (1-1) și Inter (1-1), în timp ce Atalanta (1-4) și Verona (1-2) au învins-o.

Roma nu câștigă cu echipele importante

Așa cum spuneam și mai devreme, actualul sezon este unul foarte bun pentru Roma, care se află în zona care califică în Liga Campionilor. Locul 3 pe care echipa lui Paulo Fonseca se află e datorat în principal meciurilor cu echipele mici.

În acest sezon de campionat, oaspeții de vineri au câștigat absolut toate meciurile disputate cu echipele de la locul 10 în jos, adică de la Benevento la Crotone. 30 de puncte a obținut Roma din acestea, în timp ce din confruntările cu echipele plasate între locurile 1 și 8 a strâns doar patru puncte și acelea din patru egaluri: 2-2 în deplasările la Juventus și Inter și 0-0 pe trenul lui Sassuolo, alături de 3-3 la AC Milan, 0-4 la Napoli, 1-4 la Atalanta și 0-3 la Verona.

Baza celor de la Roma în această deplasare de foc de la Lazio este trioul format din Edin Dzeko, Jordan Veretout și Henrikh Mkhitaryan. Ultimul a strâns opt goluri și opt pase de gol, fiind recordmanul echipei la ambele capitole, în timp ce ceilalți doi au înscris de câte șapte ori.

Pentru că vorbim de două echipe cu jucători ofensivi în formă, dar și care au pentru ce juca, ne așteptăm la un meci în care fotbalul deschis să fie legea. Astfel, e greu de crezut că vom mai vedea un NGG precum în unele ocazii din anii trecuți și e chiar posibil să asistăm la un joc cu multe goluri, peste 2,5.

PUNCTE CHEIE:

  • Trei din precedentele patru confruntări directe s-au terminat GG;
  • Lazio a făcut GG în trei din cele mai recente patru partide pe care le-a jucat;
  • Șase din cele șapte meciuri pe care echipa lui Ștefan Radu le-a disputat în compania formațiilor din prima jumătate a clasamentului s-au terminat GG;
  • Zece din precedentele 11 apariții ale lui Lazio pe propriul teren s-au finalizat cu pariul GG câștigător, opt dintre acestea fiind și 3+;
  • Roma a provocat meciuri de GG3+ în șapte din ultimele ei nouă deplasări;
  • Șapte din ultimele opt jocuri în care AS Roma a fost implicată s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător.