Meniu

Kristiansund – Rosenborg


Ne aduce bătaia pe cupe europene din Norvegia golurile visate?

Rosenborg și Kristiansund au intrat în ultima treime a luptei pentru locurile de cupe europene. Oaspeții, echipa din Trondheim, au avantaj în clasament, dar forma celor două echipe pare cumva similară. Greu de ales o câștigătoare, ne vom concentra pe goluri, care credem că vor apărea grație apetitului ofensiv al ambelor.

În Norvegia, Bodo/Glimt a cam “ucis” deja lupta pentru titlu, chiar dacă mai sunt zece etape de disputat. În schimb, pentru cele două locuri de Europa League lupta e crâncenă. Cinci echipe despărțite de patru puncte se duelează pentru gloria continentală, cu Rosenborg pe locul doi și Kristiansund pe poziția a șasea.

Rosenborg, avantaj în directe

În privința meciurilor directe, tot Rosenborg pare să aibă avantaj. În jocurile disputate în actualul sezon și precedentele trei, adică de când a promovat Kristiansund în prima ligă, gazdele nu au câștigat niciodată din șapte încercări. În tot acest timp, fosta campioană a câștigat de trei ori, însă doar o dată în deplasare.

Tocmai de aceea, rezultatul pare cumva sub semnul imprevizibilului, dar cert este că ambele formații au ofensive capabile să facă probleme și defensive care, trăind în umbra atacului, rămân des expuse. Logica ne spune că va fi un meci cu goluri de ambele părți, ba chiar cel puțin trei.

KEY POINTS:

  • Kristiansund a terminat ultimele cinci meciuri acasă cu pariul “GG” câștigător. În plus, opt din ultimele nouă jocuri de acasă ale gazdelor au avut același deznodământ (șapte din cele opt au fost GG3+)
  • Gazdele au marcat în ultimele 11 meciuri consecutive, interval în care au un golaveraj de 24-16 (de unde rezultă o medie de 3,63 goluri pe meci)
  • Trei din ultimele patru jocuri directe disputate pe terenul gazdelor s-au terminat GG3+. Rosenborg a marcat de fiecare dată
  • Rosenborg a marcat în ultimele cinci deplasări consecutive, patru dintre acestea terminându-se GG3+
  • Ultimele cinci jocuri din campionat ale oaspeților s-au terminat GG3+, iar echipa din Trondheim a înscris mereu minimum două goluri (golaveraj de 13-8 și o medie de 4,2 pe meci)