Meniu

17 Decembrie. Lokomotiv s-a încurcat iar în deplasare

REUȘESC GAZDELE SĂ CONTINUE SERIA BUNĂ ȘI ÎN FAȚA LUI LOKOMOTIV?

Lokomotiv Moscova trece printr-un moment mai delicat și s-a îndepărtat de primele locuri după ce programul i-a fost îngreunat și de prezența în grupele Ligii Campionilor. Vicecampioana Rusiei se deplasează joi la marginea capitalei, acolo unde va avea viață grea cu gazdele de la Khimki.

Premier League-ul rusesc este o competiție destul de dificil de anticipat din cauza faptului că mai toate echipele stau cel puțin decent financiar. În acest context, favoritele au deseori probleme cu echipele considerate “mici”, mai ales dacă vorbim de program aglomerat sau de lipsă de formă. Adică exact situația în care se află Lokomotiv, care de vreo două luni este în regres.

Lokomotiv n-a mai câștigat în deplasare din septembrie

Vicecampioană a Rusiei în ultimele două sezoane și campioană în 2018, echipa lui Marko Nikolic are șanse reduse să mai prindă un loc pe podium și, implicit, să mai apară în grupele Ligii Campionilor. Participarea în competiția regină a Europei i-a dăunat însă lui Lokomotiv în această toamnă, mai ales că aceasta nu a continuat cu o calificare în primăvara Europa League.

În afara eșecului la nivel continental, moscoviții au pătimit și în campionat în această perioadă, acolo unde au alunecat în afara pozițiilor fruntașe și se aflau pe locul 7 înaintea acestei etape. Problemele lui Lokomotiv din Premier League au venit în special în deplasare, acolo unde au câștigat un singur joc în precedentele opt meciuri, 1-0 la CSKA Moscova. Două din ultimele trei ieșiri pe teren străin au fost adevărate dezastre, 0-5 cu Krasnodar și 1-5 cu Dynamo Moscova, celelalte două înfrângeri afară venind cu Spartak și Sochi (ambele 1-2).

Khimki joacă de la egal la egal cu granzii

Dacă Lokomotiv a suferit adevărate coșmaruri cu Krasnodar și Dynamo Moscova, adversara de joi a reușit două din rezultatele mari ale sezonului împotriva celor două. Khimki a câștigat atât cu Krasnodar(1-0), cât și cu Dynamo (2-1), două din reprezentantele Rusiei în cupele europene.

De altfel, gazdele s-au descurcat remarcabil în aproape toate meciurile jucate contra echipelor de top din campionatul rusesc, pentru că inclusiv înfrângerile au venit la limită, cu o singură excepție (2-3 cu Spartak, 1-2 în turul cu Lokomotiv și 0-2 cu Zenit). Cu CSKA Moscova, Khimki a reușit recent un egal cu goluri (2-2), în timp ce Rostov a pierdut și ea (2-0).

Pentru că forma contează enorm atunci când analizăm un meci, e clar că avantajul la acest capitol e de partea gazdelor. Pentru că nici cota pentru “1X” nu este de neglijat, merită să încercăm un pariu împotriva celor de la Lokomotiv, care nu au convins deloc în ultimele apariții din deplasare, iar acum au și trei absențe importante: Smolov, Ze Luis și Barinov.

PUNCTE CHEIE:

  • Khimki are cinci meciuri la rând fără înfrângere în campionat, patru dintre acestea fiind victorii (golaveraj 8-3 în perioada aceasta);
  • Gazdele au trei victorii la zero în precedentele jocuri disputate pe teren propriu;
  • Lokomotiv are doar două victorii în precedentele 13 jocuri disputate, din care șapte sunt înfrângeri;
  • Moscoviții au patru deplasări consecutive în care nu au marcat și au câștigat ultimul meci pe teren străin în septembrie. Au în acest interval patru victorii și trei egaluri (golaveraj 16-4).