Meniu

Juventus – Torino

REUȘEȘTE IAR CAMPIOANA SĂ-ȘI NEUTRALIZEZE RIVALA LOCALĂ?

Andrea Pirlo are anumite probleme în a-și implementa ideile în acest prim sezon la cârma lui Juventus, dar fostul mare mijlocaș continuă treaba relaxat. “Arhitectul” e pe cale să bată un record istoric în Serie A în derby-ul cu Torino de sâmbătă, meci în care echipa sa e mare favorită.

Obișnuiți cu victoriile în serie ale lui Juventus, analiștii fotbalului italian au început să strâmbe de nas în direcția lui Andrea Pirlo. Chiar dacă torinezii sunt neînvinși în campionat, iar în Liga Campionilor au pierdut doar împotriva Barcelonei (0-2), stilul lui tânărului antrenor nu i-a impresionat.

Ronaldo și Pirlo sunt oamenii record

Derby-ul local cu Torino este însă o ocazie pentru Juventus să-și ajute cei mai importanți oameni să bată două recorduri istorice. În primul rând, Pirlo poate să devină primul tehnician debutant în Serie A care rămâne neînvins în primele zece etape disputate. Până acum, Juventus are sub comanda lui patru victorii și cinci remize. În deplasare mai ales, “Bătrâna Doamnă” a obținut un singur succes, 4-1 la Spezia. În rest, egaluri cu Roma (2-2), Crotone (1-1), Lazio (1-1) și Benevento (1-1).

Pe teren propriu, lucrurile au mers mult mai lin pentru campioana Italiei din ultimii nouă ani. Trei victorii – 3-0 cu Sampdoria, 3-0 la “masa verde” cu Napoli și 2-0 cu Cagliari - și un egal, 1-1 cu Verona, ar trebui să-i dea câțiva fiori și lui Torino.

Întâlnirea cu rivala locală ar putea deveni special și pentru Cristiano Ronaldo, în cazul în care portughezul va juca și nu va mai fi menajat precum etapa trecută, contra lui Benevento. Portughezul are în acest moment 29 de goluri marcate în campionat pentru Juventus în 2020 și, cu încă un gol în Serie A până la finalul anului, ar deveni al patrulea jucător al echipei care reușește să înscrie de 30 de ori într-un an calendaristic. Ultimul care a reușit asta a fost marele Omar Sivori, în 1961!

Torino a uitat cum e să câștige un derby în deplasare

Judecând în termeni istorici, Torino este cumva condamnată la înfrângere, pentru că în ultimele 28 de confruntări directe în Serie A, a ieșit câștigătoare o singură dată. Lucrurile sunt și mai grave când vine vorba de meciurile pe care vișiniii le-au jucat în deplasare, acolo unde nu au mai câștigat din 1995, de pe vremea când Roberto Baggio, Peruzzi, Deschamps, Conte sau Del Piero făceau echipă pe Delle Alpi.

Pentru meciul de sâmbătă, Juventus nu se va putea baza pe doi jucători importanți. Alvaro Morata este suspendat după eliminarea din etapa trecută, în timp ce turcul Merih Demiral s-a accidentat și va lipsi cel puțin zece zile.

Cum evoluțiile lui Juventus au fost mult mai echilibrate și mai aproape de dorințele fanilor pe propriul teren, este de așteptat ca echipa campioană să facă un meci în derby. Sunt șanse mari chiar ca alb-negrii să nu primească gol, chiar dacă Andrea Belotti este într-o formă bună și în acest sezon.

PUNCTE CHEIE:

  • Echipa lui Ronaldo are trei victorii la zero din patru meciuri de campionat disputate pe propriul teren. În acest interval, golaverajul campioanei este 9-1
  • Juventus este neînvinsă în ultimele 12 derby-uri, timp în care a obținut zece victorii și două remize. Golaverajul în acest timp este 29-6
  • Campioana are 16 meciuri la rând fără înfrângere pe teren propriu în fața rivalei locale, din care 12 sunt victorii. În nouă dintre aceste întâlniri nu a primit gol (golaveraj 38-10
  • Torino are 15 partide la rând pe plan intern în care a primit gol. Dintre acestea, a câștigat doar una și a pierdut zece