Meniu

16 Ianuarie. Ronaldo ratează un penalty și Juve face egal cu Atalanta

REUȘEȘTE CAMPIOANA O NOUĂ VICTORIE ACASĂ?

Atalanta este una din echipele greu de ghicit ale Europei din cauza stilului deschis și imprevizibil. Miercuri seară, bergamezii se deplasează pe terenul campioanei Juventus, iar trupa lui Andrea Pirlo pare gata să obțină o nouă victorie pe propriul teren în fața echipei lui Gian Piero Gasperini după doi ani în care a fost ținută în șah.

Campioana Italiei capătă tracțiune cu fiecare meci care trece, chiar dacă slăbiciunile sunt încă acolo și trebuie rezolvate. Valoarea jucătorilor pe care bianconerii îi au la dispoziție este însă superioară oricărei adversare din Serie A, iar asta ușurează mult munca tânărului antrenor.

Gasperini nu a bătut-o încă pe Juve

Pentru Atalanta, deplasarea de la Torino se anunță a fi una extrem de dificilă, mai ales că au trecut mai bine de 30 de ani de când au câștigat pe terenul alb-negrilor. Chiar dacă pare că momentan și-au revenit după cele trei meciuri fără victorie din Serie A (1-1 cu Inter, 0-0 cu Spezia și 0-2 cu Verona), victoria din ultima etapă contra Fiorentinei (3-0) nu garantează nimic în fața lui Juventus, iar băieții lui Gasperini știu asta.

Antrenorul Atalantei nu a reușit să câștige niciun meci în Serie A contra campioanei de când a preluat echipa din Bergamo, dar șapte din cele opt jocuri în cauză s-au terminat cu ambele printre marcatoare și doar trei au fost câștigate de Juventus.

Ronaldo nu pare că îmbătrânește

Campioana Italiei a scăpat inclusiv de problemele medicale care l-au măcinat pe Pirlo în acest start de sezon, iar pentru jocul de miercuri singurul care nu va fi oprit în lot e turcul Demirel, recuperat, dar în urmă cu pregătirea. Inclusiv Giorgio Chiellini s-a pregătit normal în ultimele zile, dar rămâne la latitudinea antrenorului dacă îl va folosi contra echipei din Bergamo.

Totuși, în fața unei echipe precum Atalanta, atacul este la fel de important precum apărarea, iar acolo Juve pare să aibă un adevărat talisman. Vorbim aici de Cristiano Ronaldo, pe care nici măcar Covidul nu a reușit să-l răpună. Portughezul de 35 de ani a absentat de la trei meciuri din Serie A din cauza infectării, dar chiar și așa a reușit să ajungă la borna de zece goluri marcate în acest sezon și asta în doar șapte partide. Cristiano e astfel lider în clasamentul golgheterilor, alături de un alt nemuritor, Zlatan Ibrahimovic.

Juventus vine după o serie excelentă, presărată cu victorii precum cea de la Barcelona (3-0) și a strâns zece meciuri la rând fără înfrângere. Singurii pași greșiți au venit în deplasare, 1-1 cu Lazio și 1-1 cu Benevento, dar pe teren propriu campioana e lider în Serie A.

Tocmai pentru că jocul echipei lui Pirlo funcționează la parametrii înalți pe propriul teren, așteptăm să vedem o nouă evoluție pe măsura reputației. Astfel, pronosticul pentru acest meci este “1 solist”, mai ales că Juventus a primit și o cotă considerabilă din partea bookmakerilor, ceea ce face ca riscul să merite.

PUNCTE CHEIE:

  • Juventus are patru victorii la rând acasă în toate competițiile. Golaverajul în acest interval este de 9-2;
  • Campioana Italiei a strâns opt victorii și două egaluri în ultimele zece meciuri, perioadă în care are un golaveraj de 25-7;
  • Gazdele au cea mai bună linie de clasament pe teren propriu în Serie A: patru victorii (trei fără gol primit) și un egal în cinci meciuri. Golaverajul este 11-2;
  • Atalanta are doar trei victorii în precedentele opt meciuri, timp în care a și pierdut de două ori
  • Ultima victoria a Atalantei în confruntările directe de la Torino a venit în 1989! De atunci, Juventus a strâns 21 de victorii și șase egaluri;