Meniu

9 Mai, la 21:45. Juventus pierde și e aproape să rateze Liga.

Situația este foarte încâlcită în vârful Serie A, acolo unde 5 echipe se luptă pentru 3 poziții calificante în Liga Campionilor. Cum televiziunile plătesc grosul banilor în funcție de poziția din clasament, miza este destul de mare. Duminică, Juventus are ocazia să o cam scoată pe AC Milan din calcule cu o victorie, iar istoricul recent este de partea ei.

Inter Milano a reușit să câștige campionatul italian după 11 ani de pauză. În acest timp, ultimele 9 Scudetto au intrat în vitrina lui Juventus, în timp ce al 10-lea a fost adjudecat în 2011 de AC Milan. Cele două, însă, au un sezon destul de oscilant, astfel că derby-ul reprezintă o ocazie de 6 puncte.

Își împart derby-urile pe final

În prezent, cele 3 echipe clasate pe locurile 2-4 se află la același număr de puncte: 69. În spatele trioului Atalanta – Juventus – AC Milan stă Napoli la două lungimi. Echipa lui Gattuso este pregătită să revină în Liga Campionilor, dar o are și ea pe urme pe Lazio, care, aflată la 3 puncte în spate, are o restanță cu Torină de jucat, iar o victorie ar aduce-o serios în lupta pentru supremație.

În cazul lui Juventus, lucrurile sunt tulburi în interior. În primul rând, Superliga a picat pentru moment, iar Juventus, unul dintre membri marcanți, refuză să își anunțe oficial retragerea din acest proiect, motiv pentru care a fost înștiințată oficial. Apoi, Andrea Pirlo nu este antrenorul capabil să facă reîntinerirea la Juventus. S-a văzut de atâtea ori în acest sezon că fostul magician de la mijlocul terenului ori nu are toate ingredientele necesare unui mare antrenor, astfel că la finalul sezonului sunt șanse uriașe să plece și să fie înlocuit cu Max Allegri.

Milan se prăbușește fără Ibra

AC Milan a fost surpriza plăcută a acestui sezon al Serie A, după ce s-a menținut etape în șir pe primul loc, echipa lui Stefano Pioli s-a prăbușit odată cu intrarea în noul an. Un rol în acest declin îl are și Zlatan Ibrahimovic, cel care nu a mai dat același randament ca în toamnă.

În ultimele 13 etape de campionat, suedezul proaspăt revenit și la echipa națională a absentat de 6 ori. Două dintre acestea din cauza unui cartonaș roșu, în timp ce la 4 meciuri a fost accidentat. Astfel, după ce în primele 12 meciuri a marcat de 14 ori și a oferit o pasă decisivă, în următoarele 7 a mai produs doar un gol și o pasă de gol.

În acest context, cu un Milan care în deplasare se descurcă tot mai prost, e greu să nu mizezi contra ei într-un derby. Cota de aproape 2.00 pe care ‘1 solist’ o are este un alt argument, chiar dacă nu acesta este indicatorul principal, ci mai degrabă reprezintă un bonus.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultima vreme, Juventus este în formă acasă, în campionat. A câștigat 10 meciuri din ultimele 11 pe care le-a disputat acasă în campionat și a pierdut o singură dată;
  • Echipa lui Pirlo are cea mai bună defensivă din campionat în privința jocurilor de acasă, cu doar 13 goluri primite în cele 17 etape;
  • Juventus s-a descurcat foarte bine acasă împotriva echipelor din vârful Serie A. În 5 meciuri contra echipelor din Top 8, torinezii au 4 victorii și un egal;
  • Milan nu traversează cea mai bună formă, reușind să câștige doar 4 partide din ultimele 10 disputate în toate competițiile. În această perioadă, a și pierdut de 4 ori;
  • De la începutul lui 2021, echipa lui Ibrahimovic se chinuiește în fața competitorilor direcții. În 7 partide de acest gen a acumulat 6 înfrângeri.