Meniu

3 Ianuarie. Juventus câștigă după un meci fluviu

VEDEM UN NOU MECI SPECTACULOS AL LUI JUVENTUS?

Juventus a primit numai vești proaste înaintea Crăciunului și a trebuit să petreacă trecerea dintre ani abia pe locul 6. Campioana începe 2021 contra celor de la Udinese, o echipă care a arătat că e capabilă să joace fotbal, însă doar atunci când vrea. Ne așteptăm ca un meci împotriva campioanei să îi motiveze pe oaspeți și astfel să vedem un joc cu goluri destule.

Nouă titluri de campioană la rând sunt un vis pentru aproape toate echipele de fotbal din lume, dar nu și pentru Juventus. Indiferent de antrenorii pe care i-a avut în această perioadă, de la Conte la Allegri și Sarri, “Bătrâna Doamnă” a reușit să domine competiția într-un mod autoritar, niciodată din 2011 și până acum nefiind pusă la îndoială supremația super-campioanei din Italia.

Juve a pierdut două meciuri în 24 de ore

Instalarea lui Andrea Pirlo la cârma echipei a fost privită cu scepticism de mulți, dar obiectivul din spatele acestei decizii curajoase luată de managementul campioanei este întinerirea echipei. Așa au ajuns să conteze în distribuția lui Juventus jucători precum Kulusevski, Frabotta, McKennie sau chiar Radu Drăgușin, care au venit să completeze lista tinerilor pe care se aflau deja consacrații De Ligt, Chiesa, Bentacur sau chiar Arthur.

Totuși, acest proces de tranziție e de durată și are riscurile lui, iar rezultatele obținute nu au fost cele scontate. E adevărat că Juventus a pierdut primul meci abia în ultima etapă, un 0-3 surprinzător contra Fiorentinei, înfrângere care a venit la câteva ore după ce comisiile federale italiene au decis să întoarcă scorul jocului cu Napoli. Campioana primise victoria la “masa verde” după ce rivalii din sud nu s-au prezentat la meciul din etapa a 3-a ca urmare a unor cazuri de Covid în lot, dar la apel hotărârea a fost întoarsă.

Din cauza acestor evenimente, s-a ajuns ca Juventus să câștige doar 21 de puncte din cele 39 puse în joc până acum, adică doar 61%, pentru că în acest sezon este și regina egalurilor, cu șase în 13 etape.

Udinese, formă bună în deplasare

Meciul cu Udinese pare o formalitate pentru echipa lui Pirlo la prima vedere, dar echipa antrenată de Luca Gotti are capacitatea de a produce surpriza. În acest sezon, a avut un traseu sinusoidal. După ce în primele trei etape nu a marcat în înfrângerile cu Spezia (0-2), Roma și Verona (0-1 în ambele), Udinese a câștigat cu 3-2 contra Parmei. Au urmat alte două înfrângeri, 2-3 cu Fiorentina și 1-2 cu Milan, pentru ca în următoarele șase etape să mai piardă o singură dată, chiar în ultima etapă contra lui Benevento (0-2 acasă).

Interesant este că Udinese nu a mai pierdut pe teren străin de la sfârșitul lui octombrie, iar de atunci a adunat două remize și două victorii, după cum urmează: 0-0 la Sassuolo, 3-1 la Lazio, 3-2 la Torino și 1-1 la Cagliari. O victorie contra lui Juventus ar fi, însă, un moment istoric. Ar fi a doua consecutivă după succesul din iulie, 2-0 pe Stadio Friuli din Udine, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1962!

Fiind un meci care vine după o perioadă de relaxare, în care Juventus are nevoie ca de apă de puncte, ne așteptăm la un joc ofensiv și deschis din partea campioanei. Udinese a arătat deja în ultima perioadă că e periculoasă în jocurile din deplasare, deci poate marca destul de ușor, motiv pentru care credem că această confruntare se va termina cu minimum trei goluri pe tabelă.

PUNCTE CHEIE:

  • Udinese a marcat în precedentele trei deplasări, iar două dintre acestea s-au terminat cu minimum trei goluri pe tabelă. În acest timp, golaverajul este 7-4 pentru oaspeți;
  • Udinese a marcat, în medie, 1,5 goluri pe meci în disputele pe care le-a avut programate pe teren străin în actuala stagiune;
  • Șase din ultimele șapte meciuri pe care Juventus le-a disputat s-au terminat cu minimum trei goluri înscrise;
  • Ultimele patru confruntări directe au găsit cel puțin trei goluri pe tabelă la final, golaverajul în intervalul indicat fiind de 12-4 pentru Juventus;