Meniu

6 Februarie. Juventus câștigă fără gol primit cu AS Roma.

Juventus are nevoie de o victorie sâmbătă pentru a se menține cât mai aproape de duo-ul fruntaș format de echipele din Milano. Totuși, adversara echipei lui Andrea Pirlo va fi AS Roma, adică exact echipa de pe locul 3, astfel că misiunea ‘Bătrânei Doamne’ nu va fi deloc ușoară. Echipa din Capitală, al treilea atac al campionatului, își va forța puternic adversara, astfel că e de așteptat un meci spectaculos.

Paulo Fonseca a reușit să construiască o echipă extrem de interesantă la Roma, iar poziția a 3-a ocupată în acest moment de trupa lui Dzeko nu este o întâmplare. E adevărat că antrenorul portughez a reușit să intre în conflict cu atacantul bosniac, pe care a încercat recent să-l dea la schimb cu Alexis Sanchez de la Inter, însă Roma are destui jucători de valoare care să-l înlocuiască pe veteran.

Juve speră la titlu cu apărarea și Ronaldo

Cu 44 de goluri marcate, echipa din Capitală are al treilea atac din Serie A, după Inter și Atalanta, cei care au contribuit la acest palmares fiind Mkhitaryan (10 goluri), Veretout și Dzeko (câte 7 goluri). De partea cealaltă, Juventus se poate lăuda cu Cristiano Ronaldo, cel care deși a împlinit 36 de ani vineri, deține supremația ‘tunarilor’ din Italia cu cele 15 reușite din acest sezon de campionat.

Juve are și cea mai bună apărare din Serie A, dar s-a văzut în dese rânduri că aceasta poate ceda, inclusiv în meciurile recente cu AC Milan (3-1) și Inter Milano (0-2). De altfel, campioana nu a scăpat fără gol marcat în nicio partidă disputată în acest sezon contra echipelor din Top 8, rezultatele fiind următoarele: AS Roma (2-2), Lazio (1-1), Atalanta (1-1), Sassuolo (3-1), Verona (1-1).

Pentru că Roma trebuie să scoată cel puțin un egal pentru a se menține pe locul 3, va fi nevoită să marcheze cel puțin o dată. De aceea, ne așteptăm la un joc deschis și disputat, în care e foarte posibil să se repete numărul de goluri din meciul tur.

Puncte cheie:

  • Ultimele 4 confruntări directe s-au terminat în zona pariului GG3+, golaverajul fiind de 8-7 pentru Juventus;
  • În 12 din precedentele 17 jocuri pe care Juventus le-a disputat s-au marcat cel puțin 3 goluri. Celelalte 5 s-au sfârșit cu câte două goluri;
  • Campioana a bifat pariul ‘3+’ câștigător în 8 din cele mai recente 11 jocuri disputate pe propriul teren;
  • 11 din ultimele 12 meciuri jucate de AS Roma s-au terminat cu minimum 3 goluri pe tabelă;
  • 9 din ultimele 10 deplasări ale echipei lui Fonseca au făcut pariul ‘3+’ câștigător. În acest timp s-au marcat 41 de goluri, deci 4,1 pe joc.