Meniu

20 Iunie, la 19:00. Italia termină grupa fără gol primit

În ultima rundă din Grupa A, Italia primește pe Olimpico din Roma vizita naționalei lui Bale. Calificată deja în optimi după două victorii categorice, Italia își mai pune doar problema locului din grupă. Țara Galilor are și ea 4 puncte acumulate și are șanse uriașe să se califice în optimi - chiar dacă va pierde această partidă iar Elveția va câștiga, galezii vor bifa aproape sigur una din cele 4 cele mai bune poziții de pe locul 3 (Țara Galilor nu mai poate pierde locul 3).

Defensiva perfectă!

Așa cum s-a văzut și în cele două meciuri de la Euro, defensiva Italiei nu are aproape nici o fisură. S-au făcut deja 10 meciuri în care Squadra Azzura nu a mai primit gol, iar echipa a ajuns la o serie de 25 de meciuri fără înfrângere (din care 21 de victorii și doar 4 rezultate de egalitate). O statistică și mai interesantă este că Italia a ajuns la 4 meciuri consecutive în care adversarele au reușit să expedieze un singur șut pe spațiul porții (Elveția, Turcia, Cehia și modesta San Marino), ceea ce subliniază și mai bine cât de ermetică este defensiva pusă la cale de Mancini. Nici măcar meciurile de Liga Națiunilor, unde adversarii au fost valoroși (Olanda, Polonia și Bosnia), defensiva nu a cedat decât de două ori în 6 partide. Un mare avantaj al defensivei italiene este faptul că în afară de Emerson, toți cei implicați în păstrarea integrității plasei actiează în Serie A, astfel că se cunosc foarte bine.

Deși Italia este clar echipa mai valoroasă, un eventual 0-0 nu ar surprinde deloc în acest meci - gazdelor le-ar fi suficient pentru primul loc iar galezilor pentru locul 2, în timp ce ambele echipe și-ar și menaja jucătorii pentru duelurile din optimi.

Bătăioșii galezi

Deși nu au cel mai valoros lot, galezii continuă să obțină performanțe notabile. După egalul smuls Elveției (1-1), Țara Galilor a dominat în mod categoric naționala Turciei și s-au impus cu 2-0 (au avut și un penalty ratat de Bale). Și chiar dacă nu există termen de comparație cu defensiva Italiei, galezii se bazează și ei în special pe apărare - în Liga Națiunilor au terminat pe primul loc, fără înfrângere, cu un singur gol primit în 6 meciuri însă și doar 7 marcate. Și în drumul spre Euro, deși a terminat pe locul 2, galezii au avut cea mai bună apărare din grupă (cu 6 goluri primite).

Jocul galezilor se bazează pe denfesivă și goluri marcate pe contra-atac. Cu Italia nu vor beneficia însă de spații la fel de largi de care să profite, căci italienii se apără perfect. Și conștienți că le va fi foarte greu să înscrie, galezii sigur se vor axa pe defensivă pentru că marea șansă este să nu primească gol. Mai mult, chiar dacă ar pierde, galezii ar prefera să o facă la un scor cât mai la limită pentru că elvețienilor le-ar fi imposibil să recupereze diferența de golaveraj. Deși cota nu este una impresionantă, 1,55, mergem pe faptul că va marca cel mult o echipă.

PUNCTE CHEIE:

  • Italia a ajuns la 10 victorii consecutive, toate fără gol primit. De altfel, azurii au primit un singur gol în ultimele 14 partide;
  • În ultimele 4 meciuri, un singur șut a ajuns pe poarta italienilor (în meciul cu Elveția);
  • Un singur meci al galezilor din ultimele 6 a produs goluri la ambele porți;
  • 16 din ultimele 19 deplasări ale galezilor au consemnat cel mult o marcatoare pe tabelă.