Meniu

Internazionale Milano – AC Milan

Reușește Ibrahimovic să-și confirme faima de coșmar al lui Inter

Derby della Madonnina începe să-și recapete strălucirea de odinioară, iar prezența lui Zlatan Ibrahimovic pe teren contribuie din plin. Suedezul și-a revenit după infectarea cu Covid și vrea să continue să-și terorizeze fosta echipă. Fără o favorită clară, disputa între Inter și AC Milan poate oferi în schimb golurile necesare pentru liniștea pariorilor.

Sfârșitul anilor 80 și prima parte a anilor 90 a reprezentat cu siguranță cea mai bună perioadă din istoria rossonerilor, în timp ce anii 2000 au fost descriși de dominarea interistă. Acum, pentru prima dată după o perioadă lungă, derby-ul orașului Milan se dispută de pe poziții de egalitate aproape perfectă.

Zlatan, artizanul revenirii “diavolilor”

Dincolo de aparenta aroganță și a stilului uneori contondent, Zlatan Ibrahimovic este un fotbalist fabulos și, mai mult, o prezență de-a dreptul inspirantă. Ajuns la 39 de ani, împliniți la începutul acestei luni, suedezul a reușit să resusciteze prin evoluții și atitudine o echipă aflată în derivă, la pragul dintre mediocritate și anonimat. De la venirea sa din iarna trecută, AC Milan a început să facă ravagii în fotbalul italian și, chiar dacă mai e destul loc pentru îmbunătățiri, “diavolii” sunt pe drumul cel bun.

O arată șirul de meciuri fără înfrângere, dar, mai ales, pofta ofensivă care i-a cuprins pe milanezi chiar și în lipsa lui Ibrahimovic din ultimele etape. Acum, odată cu revenirea lui Zlatan, vindecat în urma infectării cu coronavirusul Sars-Cov-2, echipierii lui AC Milan au primit boost-ul suprem de care aveau nevoie. În cinci partide disputate contra lui Inter în tricoul roș-negru, Ibra are cinci goluri și o pasă decisivă, iar în cel mai recent meci direct, suedezul a fost artizanul ambelor reușite ale echipei sale.

Contre e neînvins contra lui Milan

De partea cealaltă, Antonio Conte vrea să-și arate din nou stofa de mare antrenor și pune migălos bucată cu bucată la fundația unei viitoare mari echipe a lui Inter Milano. Stagiunea trecută, echipa tehnicianului de 51 de ani a arătat sclipiri care dau speranțe că în scurt timp nerazzurri se vor bate de la egal la egal cu Juventus.

În această vară, tehnicianul i-a adus pe Hakimi, Vidal, Kolarov pentru a-i pune lângă Lukaku, Lautaro Martinez, Eriksen, Handanovic, Barella sau Skirniar, dar e nevoie de ceva timp pentru a omogeniza mecanismele de joc. Însă cel mai important atu pentru Inter înaintea duelului cu marea rivală este tot antrenorul. Conte nu a pierdut până acum nici un meci din cele 11 pe care le-a pregătit împotriva celor de la AC Milan, din care a câștigat opt, două dintre aceste victorii venind sezonul trecut, în sacoul albastru-negru.

Dar faptul că derby-ul cu AC Milan este programat devreme în sezon ne trimite cu gândul la apărări șovăielnice și la atacuri dornice să speculeze orice greșeală. Fiind, totuși, un meci de 1X2, sugestia e să ne concentrăm pe goluri. După ultimele evoluții ale celor două, e logic să credem că vom avea parte de destule.

KEY POINTS:

  • AC Milan are 19 meciuri consecutive fără înfrângere, din care 14 sunt victorii
  • Oaspeții au marcat în 11 meciuri consecutive jucate în Serie A pe teren advers, în nouă dintre acestea de minimum două ori
  • Două dintre cele mai recente trei derby-uri s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare și cu minimum cinci goluri înscrise. Al treilea a fost câștigat de Inter în deplasare cu 2-0
  • Nerazzurri au marcat în 11 dintre precedentele 12 meciuri pe care le-au disputat în Serie A pe teren propriu (31 de goluri înscrie în total, adică o medie de 2,5 pe partidă)
  • În acest sezon de Serie A, toate cele trei jocuri disputate de echipa lui Antonio Conte s-au terminat GG (două dintre ele au fost GG3+, golaverajul fiind 10-6, deci o medie de 5,3 goluri pe meci)