Meniu

14 Februarie. Inter Milano învinge pe Lazio și devine lider în Italia.

POATE INTER SĂ O ÎNVINGĂ PE LAZIO PENTRU A PRELUA COROANA ÎN SERIE A?

Etapa a 22-a poate fi un moment de cotitură în actualul sezon din Serie A, deoarece Inter Milano are șansa de a urca pe primul loc cu o victorie în fața lui Lazio. Echipa lui Ștefan Radu vine după o serie excelentă, dar a avut probleme în ultimele deplasări pe San Siro și este outsider și în seara aceasta.

Italia ne oferă un sezon antrenant de data aceasta în condițiile în care Juventus și-a pierdut din aura de invincibilitate pe care și-a creat-o în ultimii mulți ani. Cele două echipe care s-au detașat în favorite sunt AC Milan și Inter Milano, dar în timp ce trupa condusă din teren de Zlatan Ibrahimovic este văzută drept o surpriză, nerazzurri au fost și anul trecut în cărți pentru titlu, iar de data aceasta sunt favoriții.

Inter e campioană acasă

În mod cumva curios, Inter Milano nu a ocupat deloc prima poziție a clasamentului în acest sezon de Serie A la finalul vreunei etape. Echipa pregătită de Antonio Conte a stat în permanență în umbra rivalei locale AC Milan, dar a ținut în permanență aproape, iar acum are șansa să preia ștafeta după înfrângerea rossonerilor de la Spezia (0-2).

În ultima perioadă, Inter a arătat excelent în meciurile de acasă, dacă facem abstracție de înfrângerea cu Juventus din Cupa Italiei (1-2). Una dintre victoriile recente ale milanezilor de pe San Siro a fost obținută chiar împotriva campioanei, pe care a învins-o în campionat pe 17 ianuarie într-un meci în care nu prea le-a dat șanse lui Cristiano Ronaldo și colegilor lor.

De altfel, forma gazdelor în jocurile programate pe propriul teren a fost de-a dreptul impresionantă. Singura înfrângere în campionat a venit împotriva lui AC Milan, eșec suferit în octombrie (1-2), dar care a fost răzbunată în optimile Cupei Italiei, când a câștigat cu 2-1 într-un duel care a fost în centrul atenției din cauza conflictului între Ibrahimovic și Lukaku. În rest, doar Parma a mai reușit să plece neînvinsă de pe San Siro (2-2), tot în octombrie, iar de atunci Inter a strâns 6 victorii consecutive, inclusiv cu Napoli (1-0). Cu acest palmares, milanezii au obținut o medie de 2,50 puncte pe propriul teren, cea mai mare din Serie A în acest moment.

Lazio e în formă, dar nu în deplasare

În actuala stagiune, Lazio nu a mai arătat aceeași forță ca în ediția precedentă de campionat, când pentru o perioadă a părut să aibă șanse inclusiv la titlu. Echipa lui Simone Inzaghi a avut un traseu destul de întortocheat, însă în ultima vreme și-a mai revenit și grație unei serii excelente de victorii, 6 la număr. Totuși, cele mai multe dintre acestea au venit acasă, inclusiv cu AS Roma (3-0) sau Sassuolo (2-1). Singurul succes notabil din deplasare a fost cel cu Atalanta (3-1), obținut la câteva zile după ce echipa din Bergamo îi eliminase din Cupa Italiei pe romani (2-3).

De altfel, această victorie este singura pe care Lazio a obținut-o în deplasările din acest sezon de Serie A împotriva echipelor clasate la începutul acestei etape pe primele 13 locuri. A mai pierdut o dată la Milano, (2-3 cu AC Milan), dar și la Sampdoria (0-3), în timp ce Genoa și Benevento (ambele 1-1) au reușit să blocheze trupa lui Inzaghi.

Pentru că vorbim de un meci echilibrat, între două echipe în formă, este destul de greu de dat un pronostic. Totuși, faptul că Lazio are o serie de indisponibili, printre care titularii Strakosha, Acerbi, Luiz Felipe și Akpa Akpro face ca Inter să aibă ascendentul. Fără niciun absent, echipa lui Conte are și avantajul terenului direct, astfel că formația din Milano este favorită.

PUNCTE CHEIE:

  • Inter are 7 victorii consecutive pe teren propriu în Serie A, inclusiv cu Juventus și Napoli (golaveraj 22-6 în acest interval);
  • Gazdele au 11 victorii și o singură înfrângere în precedentele 14 jocuri de campionat, este neînvinsă de 4 meciuri, perioadă în care are 3 victorii și un golaveraj de 8-0;
  • Lazio are două eșecuri și două egaluri în precedentele 6 deplasări efectuate, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 11-9;
  • 5 victorii și două egaluri a strâns Inter în ultimele 9 întâlniri directe cu Lazio din Serie A, perioadă în care golaverajul este 13-6;
  • Inter a câștigat ultima confruntare directă de pe San Siro, iar în cele mai recente 4 vizite ale lui Lazio la Milano oaspeții au marcat o singură dată.

CORNERE (medie pe meci):

  • Inter – 9,09 (5,76 primite / 3,33 împotrivă)
  • Lazio – 10,19 (5,24 pentru / 4,95 împotrivă)

CARTONAȘE (medie pe meci):

  • Inter – 4,43 (1,95 împotrivă / 2,48 adversarele)
  • Lazio – 5,81 (3,10 împotrivă / 2,71 adversarele)