Meniu

Inter M. - Torino

SE DESCĂTUȘEAZĂ MILANEZII CONTRA CODAȘEI DIN TORINO?

La începutul sezonului, Inter se anunța drept o candidată la titlu, dar echipa lui Conte nu a avut cel mai bun start. Afectată de accidentări și pandemie, trupa din Milano are acum șansa unui nou început, iar Torino pare adversarul ideal pentru o victorie clară, de moral.

Situația în Serie A este destul de echilibrată, pentru că majoritatea favoritelor de la startul competiției au aspecte de ajustat. AC Milan este lider momentan cu 17 puncte, fiind alături de surpriza Sassuolo și de Juventus singura echipă neînvinsă din campionatul italian. Inter a pierdut o singură dată, chiar contra marii rivale din Milano, dar a avut și un program dificil, ceea ce i-a îngreunat traseul.

Revine vârful de lance al echipei

Înaintea confruntării cu Torino de duminică, Antonio Conte are unele probleme de efectiv, mai ales în zona de mijloc a echipei. Matias Vecino și Stefano Sensi sunt accidentați și chiar dacă ultimul a început antrenamentele ușoare, e greu de crezut că va apărea vreun minut contra “taurilor”. În plus, Marcelo Brozovic a fost diagnosticat cu Covid și este în carantină, la fel ca și Alekansdr Kolarov și Daniele Padelli.

O veste excelentă pentru Inter este revenirea lui Romelu Lukaku, cel care le-a lipsit colegilor săi înaintea pauzei dedicată echipelor naționale. Belgianul a marcat de 10 ori în opt partide pentru club și țară înaintea accidentării și s-a reîncălzit cu o “dublă” reușită în ultima partidă a naționalei, 4-2 cu Danemarca.

Inter caută o victorie clară cu Torino, de care are mare nevoie pentru moral. Până acum, echipa lui Conte a avut un traseu îndoielnic, dar asta și din cauza programului încărcat. După două victorii în primele etape, 4-3 cu Fiorentina și 5-2 la Benevento, au urmat opt meciuri în care milanezii nu au mai obținut decât un singur succes, 2-0 la Genoa. În rest, Inter a pierdut cu Milan (1-2), a făcut egaluri în deplasările dificile de la Lazio (1-1) și Atalanta (1-1), dar și acasă cu Parma (2-2).

Torino se joacă de-a retrogradarea

De partea cealaltă, situația lui Torino este mult mai gravă, echipa lui Andrea Belotti fiind pe locul 17, primul de deasupra liniei. Echipa vișinie are doar cinci puncte după primele șapte etape, în care a primit 16 goluri. Cu această “zestre”, Torino are a treia cea mai slabă apărare, după cele ale nou-promovatelor Benevento și Crotone.

Singura victorie a “taurilor” a venit pe terenul lui Genoa (1-2), trei puncte la care a mai adăugat două din egalurile cu Sassuolo (3-3) și Crotone (0-0). În rest, înfrângeri cu Fiorentina (0-1), Atalanta (2-4), Cagliari (2-3) și Lazio (3-4).

Pentru Inter, acesta este un test important, mai ales în perspectiva duelului cu Real Madrid de la mijlocul săptămânii viitoare. Trupa lui Conte are nevoie de un succes lejer, la handicap, pentru a prinde încredere și credem că de data asta îl va obține.

PUNCTE CHEIE:

  • Inter a câștigat la handicap ambele meciuri din sezonul trecut: 3-0 la Torino și 3-1 acasă
  • Echipa lui Conte a marcat minimum două goluri în patru din ultimele cinci jocuri disputate pe San Siro. În acest interval, a înscris de 11 ori
  • Milanezii se pot baza din nou pe serviciile lui Romelu Lukaku, cel care a jucat doar 18 minute în ultimele trei meciuri pentru Inter. Belgianul este într-o formă excelentă în acest sezon, cu 12 goluri marcate
  • Torino are nouă înfrângeri în ultimele 13 deplasări din Serie A, interval în care a câștigat o singură dată