Meniu

8 Martie. Inter câștigă cu Atalanta și ne aduce o cotă de 2.00.

REUȘEȘTE INTER O VICTORIE ȘI CONTRA ATALANTEI?

Inter Milano s-a desprins în fruntea Serie A, dar asta nu îi garantează titlul. Luni seara, echipa pregătită de Antonio Conte are un meci extrem de dificil cu Atalanta, echipa din Bergamo fiind și ea implicată în cursa pentru Liga Campionilor. Totuși, prin prisma rezultatelor recente, milanezii sunt favoriți.

Mai sunt 13 etape de disputat din actualul sezon al Serie A, iar calculele făcute la ambele capetele clasamentului sunt complicate. În special în privința retrogradării și a calificării în Liga Campionilor, lucrurile sunt destul de încâlcite, Inter Milano fiind singura care a ușurat puțin sarcina statisticienilor.

Inter e mai odihnită

Uul dintre marile avantaje ale nerazzurrilor este cel oferit de program, unul mult mai relaaxat decât al urmăritoarelor. Și când spunem asta nu ne referim neapărat la adversari, pentru că cele 13 runde rămase din retur sunt destule pentru a da piept cu toate forțele campionatului Italia, ci la frecvența jocurilor.

În acest moment, Inter nu mai este implicată în altă competiție după ce a terminat pe 4 grupa din Liga Campionilor și a fost eliminată astfel, deznodământ similar cu cel din Cupa Italiei, unde Juventus nu prea i-a dat șanse. În același timp, cele două contracandidate pentru Il Scudetto sunt implicate pe mai multe fronturi. AC Milan este în optimile Europa League, acolo unde are două meciuri grele cu Manchester United, în timp ce Juventus e în semifinalele Cupei Italiei și în optimile Ligii Campionilor, unde vrea să întoarcă la retur înfrângerea din primul meci cu FC Porto (1-2).

Avantajul de 6 puncte pe care Inter l-a pus față de. Cele două mari rivale nu garantează titlul, dar oferă destul confort psihic. În ultima vreme, milanezii au câștigat chiar și când nu au jucat strălucit, iar în ultimele 8 meciuri a primit doar două goluri, cu Lazio (3-1) și Parma (1-2). În acest interval, Inter a câștigat inclusiv cu Juventus (2-0) și AC Milan (3-0), astfel că prima opțiune pentru titlu e clar luată.

Atalanta vrea a treia oară în Ligă

Într-un campionat în care în afara celor 3 echipe din vârf mai sunt și AS Roma, Napoli sau Lazio, Atalanta a devenit o constantă în Top 4 al Serie A. Echipa din Bergamo este la a doua prezentă consecutivă în optimile Ligii Campionilor, după ce sezonul trecut a ajuns până în sferturi, iar acum are prima șansă la o nouă calificarea în cea mai strălucitoare competiție pentru echipele de club.

Formația pregătită de Gian Piero Gasperini se află pe locul 4, cu 49 de puncte după cele 25 de etape, iar jocul, în special atacul, o recomandă. De altfel, Atalanta și Inter au cele mai bune ofensive din Italia, cu 60, respectiv 62 de goluri înscrise. Printre performerii bergamezilor la acest capitol sunt Muriel, cu 13 goluri, și Zapata și Gossens, cu 9. De partea cealaltă, Inter se bazează pe cuplul Lukaku - Martinez, care au înscris 18, respectiv 13 goluri.

Forma recentă recomandă o victorie a lui Inter, mai ales că Atalanta s-a descurcat anevoios în deplasările grele. Dublarea banilor este o motivație bună pentru ‘2 solist’.

PUNCTE CHEIE:

  • Inter are 9 victorii consecutive în Serie A pe San Siro, acolo unde are un golaveraj de 12-1 în ultimele 4 astfel de meciuri;
  • Liderul din Italia are 6 victorii consecutive în campionat, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 17-2;
  • Atalanta are o înfrângere, un egal și o înfrângere în deplasările efectuate la echipele din Top 5 al Serie A;
  • Bergamezii au doar două victorii în precedentele 13 confruntări directe, timp în care Inter a câștigat de 6 ori;
  • Inter este neînvinsă în cele mai recente 6 vizite ale Atalantei, perioadă în care a acumulat 4 victorii și un golaveraj de 13-2.